SLUČAJ U GABONU POKRENUO LAVINU

'Javna tajna o kojoj se šuti': FIFA proširila istragu o silovanju i seksualnom zlostavljanju nogometaša

Sport03.05.22, 21:17h

'Javna tajna o kojoj se šuti': FIFA proširila istragu o silovanju i seksualnom zlostavljanju nogometaša
FIFA-ini istražitelji su primili pritužbu od globalnog sindikata igrača FifPro, koji tvrdi kako je zlostavljanje maloljetnih nogometaša u Gabonu "duboko ukorijenjeno" u tamošnji nogomet i kako je to "javna tajna koja se godinama ne rješeva"

 

 

 

 

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) proširila je istragu o navodnom seksualnom zlostavljanju maloljetnih nogometaša u Gabonu suspendiravši četiri nogometna dužnosnika ove zemlje.
 

FIFA je objavila kako je njezino Etičko povjerenstvo otvorilo formalni postupak protiv bivšeg izbornika U-17 reprezentacije Assoumoua Eyija koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje maloljetnika. Postupak je otvoren i protiv dužnosnika lige Sergea Ahmeda Mombe i dvojice trenera Triphela Mabicka i Orphea Mickala.


Istraga je otvorena nakon što je britanski Guardian koncem prošle godine objavio svjedočanstva navodnih žrtava. Mladići su izjavili kako ih je Eyij namamio u svoju kuću koju je on nazvao "Edenski vrt". Nogometni savez Gabona je u prosincu suspndirao Eyija, a FIFA je tu zabranu proširila na još tri osobe.


FIFA-ini istražitelji su primili pritužbu od globalnog sindikata igrača FifPro, koji tvrdi kako je zlostavljanje maloljetnih nogometaša u Gabonu "duboko ukorijenjeno" u tamošnji nogomet i kako je to "javna tajna koja se godinama ne rješeva", prenosi Hina.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!