VIDEO/ 'znate zbog čega odlazim'

Grcao je u suzama, njegove riječi mnogi i danas znaju napamet: Čuvena ostavka Ivice Osima u maju krvave '92.

Sport01.05.22, 16:09h

Grcao je u suzama, njegove riječi mnogi i danas znaju napamet: Čuvena ostavka Ivice Osima u maju krvave '92.
Grcao je tada u suzama dok je predavao svoj mandat, a ostavku je dao zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu i njegovo rodno Sarajevo

 

 

 

 


Vijest o smrti Ivice Osima zatekla je danas mnoge, a na društvenim mrežama brojne Sarajlije i građani BiH ostavljaju posljednje poruke legendarnom Švabi.


Bio je jedan od najuspješnijih trenera na Balkanu, ali i mnogo više od toga. Čovjek, ljudina..., reći će svi koji su ga poznavali.


U sjećanju je ostala njegova ostavka koju je podnio na mjesto selektora nogometne reprezentacije Jugoslavije prije 30 godina, u maju krvave 1992. godine.


Grcao je tada u suzama dok je predavao svoj mandat, a ostavku je dao zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu i njegovo rodno Sarajevo.


- Ovo je neka moja privatna gesta, osobna odluka, a vi ju možete protumačiti kako hoćete. Neću govoriti zbog čega dajem ostavku i ne želim ništa objašnjavati. Vrlo dobro znate zbog čega odlazim. Ako ništa drugo, ovo je jedino što mogu učiniti za taj grad, pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate što se tamo događa. Toliko - antologijskih je nekoliko rečenica koje mnogi danas znaju napamet.


Prisjetite ih se...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još