ŽIVOT PRIJE SLAVE

Treća smjena u čeličani: Mnogo ne znaju čime se Dino Merlin bavio na početku karijere i kako je zarađivao

Showbizz01.05.22, 13:57h

Treća smjena u čeličani: Mnogo ne znaju čime se Dino Merlin bavio na početku karijere i kako je zarađivao
-To nije bilo lako niti onda niti danas. Ali ja sam i u to vrijeme sanjao svoj san, jako sam želio da budem ovo što sam sada, a kada nešto iskreno želiš, duboko sam uvjeren da to i možeš postići - rekao je Merlin

 

 

 

 

Muzičar Dino Merlin otkrio je kako je novac za prvi album zaradio radeći više od godinu dana u trećoj smjeni u čeličani.


Merlin je u intervjuu za “Ekran” govorio o početku svoje karijere.


-To nije bilo lako niti onda niti danas. Ali ja sam i u to vrijeme sanjao svoj san, jako sam želio da budem ovo što sam sada, a kada nešto iskreno želiš, duboko sam uvjeren da to i možeš postići - rekao je Merlin.


– Želio sam da snimim prvu ploču početkom osamdesetih kada je u cijeloj Jugoslaviji bilo sedam ili osam studija i isto toliko diskografa, dakle sedam ili osam urednika o kojima je ovisio tvoj život - kazao je.


Kako kaže, nije u to vrijeme, kao danas, bilo interneta niti mogućnosti da svoju pjesmu instantno plasiraš u svijet i odmah dobiješ reakciju na svoj rad.


- Međutim, srećom, postojalo je nekoliko privatnih studija u kojima si mogao da snimiš pjesme za novac. A kako bih skupio novac i mogao da snimim pjesmu, ja sam morao godinu i po da radim u trećoj smjeni na kaljenju čelika. Ja, dakle, znam kako se kalio čelik - dodao je.


Snimanje albuma za tek oženjenog čovjeka s tek rođenom kćerkom, bio je tada veliki rizik.


– O da, to je velika kocka u takvoj situaciji izaći iz zone finansijskog komfora, ali sam odlučio da dođem na tu partiju i evo, nisam se pokajao – istakao je Merlin.

 

(24online.rs/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!