Na magistralnom putu Olovo-Srednje

Obustavljen saobraćaj na području Nišića zbog nezgode, uviđaj u toku

Hronika30.04.22, 17:31h

Obustavljen saobraćaj na području Nišića zbog nezgode, uviđaj u toku
Policijski uviđaj je u toku, saopćeno je iz IC BiHAMK-a

 

 

 

 

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Olovo-Srednje, na području Nišića. 

 

Policijski uviđaj je u toku, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

 

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati saobraćat će se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.  

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i  na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša i Gradina. 

 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

Povodom Međunarodnog praznika rada večeras od ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

 

(Zabrana je na snazi do 03.05. do 24h na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, a do 02.05. do 24h na teritoriji RS-a ).

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!