VIDEO/ Predsjednik SDP-a u intervjuu za TVSA

Nikšić: Zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH neće biti samo kandidat 'Trojke'

Front29.04.22, 10:52h

Nikšić: Zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH neće biti samo kandidat 'Trojke'
Mi razgovaramo s drugim subjektima unutar BiH, našim partnerima u USK iz NES-a, sa PDA, sa gospodinom Kasumovićem, sa SBB-om, naravno. I kad dođemo do tog imena, to ime bi trebalo da bude kandidat svih opozicionih partija, jednog velikog bloka koji želi da se suprotstavi trenutnoj vladavini SDA, HDZ-a i SNSD-a , rekao je Nikšić

 

 

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić sinoć je gostovao u emisiji TVSA "Polis", gdje je, između ostalog, govorio o mogućem zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Nikšić je kazao da su sva imena na stolu, a da "Trojka" funkcionira korektno.

 

- Trojka najbliže sarađuje i jako je važno da imamo jednog zajedničkog kandidata s aspekta poruke. Međutim, ono što je također važno reći javnosti je to da neće biti samo kandidat "Trojke". 

 

Mi razgovaramo s drugim subjektima unutar BiH, našim partnerima u USK iz NES-a, sa PDA, sa gospodinom Kasumovićem, sa SBB-om, naravno. I kad dođemo do tog imena, to ime bi trebalo da bude kandidat svih opozicionih partija, jednog velikog bloka koji želi da se suprotstavi trenutnoj vladavini SDA, HDZ-a i SNSD-a - rekao je Nikšić.

 

Na pitanje je li jedan od kandidata Denis Bećirović, Nikšić je odgovorio:

 

- Naravno da jeste. Ne jedan od potencijalnih, najozbiljniji kandidat. Ali ponavljam, razgovori su u toku, čim budemo imali i nije fer da ja ovdje sad guram Denisa, ložim... Dakle, Denis je sigurno potencijalno najozbiljniji kandidat kada je u pitanju SDP, ali i ovi drugi. Ali odluka nije donesena, razgovaramo svi zajedno, ozbiljni smo ljudi, pričamo, oči u oči - kazao je Nikšić, te dodao da je i on jedan od kandidata. 

 

- Mi u SDP-u imamo neke svoje procedure kada su u pitanju kandidature. I proveli smo najšire moguće kandidiranje kroz organizaciju. Ne samo ja, bilo je još imena ali bilo je i moje ime.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još