OŽIVLJAVA SE 'DOBROVOLJAČKA'

Komšić: 'Po nalogu Beograda, a putem korumpiranog bh. pravosuđa, branioci BiH i Sarajeva prikazat će se kao zločinci!'

Front28.04.22, 10:42h

Komšić: 'Po nalogu Beograda, a putem korumpiranog bh. pravosuđa, branioci BiH i Sarajeva prikazat će se kao zločinci!'
Prilično je jasno da je ponovno pokretanje procesa u slučaju Dobrovoljačka pokušaj da se putem montiranih optužnica u potpunosti izmijeni karakter oružanog sukoba u BiH - ističe Željko Komšić

 

 

 

 

 

Povodom ponovnog pokretanja sudskog procesa protiv pripadnika Armije RBiH, MUP-a RBiH te člana Predsjedništva RBiH za slučaj "Dobrovoljačka", oglasio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.


- Prilično je jasno da je ponovno pokretanje procesa u slučaju Dobrovoljačka pokušaj da se putem montiranih optužnica u potpunosti izmijeni karakter oružanog sukoba u BiH. Po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i politički pristrasnog pravosuđa, nastoji se poništiti činjenica srbijanske agresije, pri čemu će se napadači na Republiku Bosnu i Hercegovinu prikazati kao žrtve a branioci Bosne i Hercegovine i Sarajeva kao zločinci, što ipak ne čudi, jer se radi o cjelovitom pokušaju revizije koji se odvija kroz mnoge društvene aspekte, pa stoga nije čudo ni što se odvija kroz otuđene dijelove Tužilaštva BiH.


Istog onog Tužilaštva BiH koje danas ne bi ni postojalo kao ni pravosudne karijere mnogih u njemu, da pripadnici MUP-a i TO RBiH, nisu 3. maja 1992. odbranili državu i njene i institucije, pa i pravo na postojanje ovakvog Tužilaštva BiH.


Osim toga, pokrenuti postupak smatram potpunom lakrdijom i sramotom. Prema stavu koji je utvrdio i Haški sud kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici bila je legitimna vojna meta. Tu je stvar jasna i nema potreba za bilo kakvim procesom onima koji su na legalan i legitiman način djelovali, u cilju odbrane države. Neka se Tužilaštvo BiH pozabavi snajperistima i ostalim zločincima koji su sa brda pobili preko jedanaest hiljada građana Sarajeva - kazao je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još