Reakcija zastupnika u Predstavničkom domu PSBiH

Mehmedović odgovorio Milanoviću: A da Turska blokira vaše ucjene NATO putem?

Front26.04.22, 14:51h

Mehmedović odgovorio Milanoviću: A da Turska blokira vaše ucjene NATO putem?
Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje, smatra Mehmedović

 

 

 

 

 

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, reagovao je na posljednju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da "Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH".

 

Njegov status, koji je objavio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, prenosimo u cjelosti:

 

- Sada je potpuno jasan motiv Hrvatske, koja želi uređivati odnose u BiH!

 

Hrvatska ucjenjuje Zapad i NATO: Milanović neće dopustiti ulazak Finske i Švedske u NATO dok zauzvrat ne dobiju izborni zakon u BiH po volji Hrvatske. To je opasna pozicija koju je Grčka zauzela u slučaju promjene naziva Makedonije. Vitalni interes Hrvatske je da BiH ne bude građanska država. 'Zagreb je glavni grad svih Hrvata' – kaže Milanović.

 

Pa dobro – isto može uraditi i Turska kao članica NATO-a: Turska može blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO sve dok jedna članica NATO, Hrvatska, poseže za uređivanjem odnosa i zakona u drugoj suverenoj zemlji, BiH uslovljavajući izborni zakon po volji Zagreba. Hoće li Turska to uraditi? To bi bio šah mat Milanoviću.

 

Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje! - naveo je Mehmedović.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još