Nakon nedolaska na sjednicu

Izetbegović: Želimo zaustaviti usvajanje nakaradnog prijedloga izbornog zakona

Front26.04.22, 12:02h

Izetbegović: Želimo zaustaviti usvajanje nakaradnog prijedloga izbornog zakona
Izetbegović je rekao da taj zakon nije prošao ni interresornu grupu, da bi onemogućio provedbu presuda Evropskog suda za ljudska prava i da ne sadrži ni izmjene potrebne za osiguranje transparentnih i fer izbora

 

 

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da su u toj stranci odlučili da ne prisustvuju današnjoj sjednici Doma naroda PSBiH da bi zaustavili, kako je naveo, usvajanje nakaradnog prijedloga izbornog zakona.

 

Dodao je da je jučer od predsjedavajućeg Doma Dragana Čovića tražio da otkaže današnju sjednicu jer je riječ o pokušaju da se usvoji zakon koji je protuustavan i oko kojeg godinu dana nije postignut dogovor.

 

Izetbegović je rekao da taj zakon nije prošao ni interresornu grupu, da bi onemogućio provedbu presuda Evropskog suda za ljudska prava i da ne sadrži ni izmjene potrebne za osiguranje transparentnih i fer izbora.

 

- Ukoliko bi takav zakon bio usvojen, što je moguće glasovima HDZ-a i SNSD-a, to bi zakomplikovalo usvajanje izmjena Izbornog zakona koje su na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma, a koje je izradila interresorna radna grupa - rekao je Izetbegović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još