VIDEO/ Nije jasno kada su nastale snimke ni jesu li autentične

Širi se snimka: 'Putin uopće nije bio na uskršnjoj misi. Snimljen je prije i namontiran'

Front25.04.22, 08:09h

Širi se snimka: 'Putin uopće nije bio na uskršnjoj misi. Snimljen je prije i namontiran'
Na društvenim mrežama potom se pojavila snimka na kojoj se vide Vladimir Putin i njegovi tjelohranitelji u praznoj moskovskoj katedrali. Korisnici Twittera tvrde da je to dokaz da je Putin zapravo unaprijed snimljen u katedrali i da su potom ti kadrovi namontirani u kadrove uskrsne mise

 

 

 

Društvenim mrežama danas su se proširile snimke za koje se tvrdi da dokazuju kako Vladimir Putin uopće nije prisustvovao velikoj misi za Uskrs u katedrali u Moskvi.

 

Podsjetimo, ruski mediji objavili su snimke Vladimira Putina na uskrsnoj misi Ruske pravoslavne crkve. Putin je stajao sa strane u u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću tokom ponoćne mise.  

 

Na društvenim mrežama potom se pojavila snimka na kojoj se vide Vladimir Putin i njegovi tjelohranitelji u praznoj moskovskoj katedrali. Korisnici Twittera tvrde da je to dokaz da je Putin zapravo unaprijed snimljen u katedrali i da su potom ti kadrovi namontirani u kadrove uskrsne mise. Međutim, na snimci koja se širi u desnom donjem uglu se čini da u katedrali ipak stoje ljudi.

 

Putin nestao iz kadra?

 

Na drugoj snimci koja se masovno dijeli vidi se kadar Putina kako stoji ispred freske u katedrali, drži svijeću i grize usnu. Pored njega se vidi kruna na freski. Potom slijedi kadar svećenika, a iza njih se vidi dio freske s krunom, ali ne i Putin. Potom opet slijedi kadar Putina koji stoji pored krune.

 

Na obje snimke pored Putina stoji gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin. Komentatori na društvenim mrežama pišu da Putin previše strahuje od izlaska u javnost otkako je započeo invaziju na Ukrajinu 24. veljače. Dodaju i da je na spornim snimkama i fotografijama Putina koje su objavljene boja njegove kravate različita - na snimkama je crna, a na fotografijama i kadrovima na kojima je sam crvena.

 

Nije jasno kada su nastale snimke ni jesu li autentične, posebno ona na kojoj se tvrdi da prikazuje Putina samog u katedrali.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još