GRAĐANI UZNEMIRENI, POJAVILE SE PRVE FOTOGRAFIJE

Jak zemljotres u BiH, treslo se i u Sarajevu: Prema prvim informacijama, epicentar u Ljubinju

Hronika22.04.22, 23:23h

Jak zemljotres u BiH, treslo se i u Sarajevu: Prema prvim informacijama, epicentar u Ljubinju
Tlo se zatreslo u 23:07 sati, a uznemirio je i građane Sarajeva gdje se potres i te kako osjetio

 

 

 

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je večeras da se u Bosni i Hercegovini dogodio zemljotres, sa epicentrom u Ljubinju (30-tak kilometara od Bileće).

 

Tlo se zatreslo u 23:07 sati, a uznemirio je i građane Sarajeva gdje se potres i te kako osjetio.

 

Kako javlja agencija Fena, uznemirio je i stanovnike od Livna do Trebinja, a osjetio se i u Bosni, Dalmaciji i Crnoj Gori.

Android sustav upozorenja izbacio je procjenu da se radi o potresu magnitude 5,2 Richtera s epicentrom u blizini Ljubinja, a nešto kasnije večeras Seizmološka služba Republike Hrvatske izvjestila je da se ipak radi o potresu magnitude 6.1 po Richteru, te da je epicentar bio kod Nevesinja.


Po društvenim mrežama šire se informacije da je tlo podrhtavalo i u Srbiji i u Sloveniji.


Više informacija očekuje se tokom sutrašnjeg dana.

 

 

Kako javljaju čitatelji portala Hercegovina.info, brojni građani su istrčali iz svojih domova, a mnogi prijavljuju i materijalnu štetu.

 

zemljotres-u-bih-trebinje


Kako su javili čitatelji portala Bljesak.info, došlo je do manjeg urušavanja na prometnicu u Titovoj ulici u Mostaru, dok neka naselja imaju problema opskrbom s električnom energijom.

 

zemljotres-u-bih-mostar


Problema s opskrbom električnom energijom ima i Čapljina, također javljaju čitatelji. Prometovanje Titovom ulicom je zatvoreno. Na mjestu su vatrogasci i policija, javlja Bljesak, a ovdje možete pogledati više fotografija nakon potresa.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još