video/ skup 'sloboda' u banjaluci

Skandalozno: Odjekuje 'O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama', Dodik i Cvijanović se smiješe

Hronika20.04.22, 16:55h

Skandalozno: Odjekuje 'O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama', Dodik i Cvijanović se smiješe
Uoči skupa, čiji je početak zakazan za 17 sati na Trgu Krajine na ulicama grada na Vrbasu uočeno je jako prisustvo policije na ulicama grada na Vrbasu

 

 

Sve je spremno za početak skupa u Banjoj Luci pod sloganom "Sloboda", čiji je inicijator BORS.

 

Uoči skupa, čiji je početak zakazan za 17 sati na Trgu Krajine na ulicama grada na Vrbasu uočeno je jako prisustvo policije na ulicama grada na Vrbasu. 

 

Na Trg Krajine su počeli da dolaze učesnici skupa, a kako javljaju reporteri Srpskainfo, na ulazima u grad su velike gužve. Od Prijedorske petlje, preko zapadnog tranzita i sve do centra se razvukla kolona automobila. Parking u samom centru grada je prepun autobusa.

 

Reporterka N1 javila je kako je na ulicama Banjaluke više hiljada ljudi.

 

Primjetni si nacionalistički simboli, a sa razglasa se puštaju patriotske pjesme.

 

Ekipa N1 nije vidjela pripadnike EUFOR-a, iako su najavili prisustvo na skupu.

 

Okupljeni na skupu nose zastave Republike Srpske, te zastavice na kojima piše "sloboda", kao i transparente na kojima, između ostalog piše, "Grad Laktaši, Slatina voli Republiku Srpsku – Čuvajte nas", "Grada Doboj Sloboda". Jedan od učesnika skupa nosi transparent na kojem piše „Zašto da se stidim, došao sam samo da vas vidim. Dođi Mile iz Laktaša samo zbog boraca".

 

Jedan od učesnika nosi i transparent na kojem je slika ratnog zločinca Ratka Mladića u uniformi i ispod koje piše "srpski heroj"

 

Fotografije s lica mjesta pogledajte ovdje

 

Kako javlja NAP, Trgom Krajine čuju se taktovi srpske koračnice Marš na Drinu. Na ovom mjestu je trenutno, prema određenim procjenama, oko osam hiljada ljudi.

 

Ispred bine su prisutni ministri u Vladi RS-a, zatim predstavnici RS-a u državnim institucijama Dušanka Majkić, Sanja Vulić, zatim Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika ali i Dodik.

 

Tokom skupa u Banjaluci upućene su prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu i to u prisustvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.


Skupina harmonikaša, kako se može vidjeti na videu N1, pjevala je: “O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama”. Tokom sknadalozne pjesme Dodik i entitetska predsjednica Željka Cvijanović su se smješili.

 

 

 

 

(Foto: N1/ DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 130

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još