Nakon primitivnih uvreda upućenih bh. katolicima

DF: Najoštrije osuđujemo istup zamjenika gradonačelnika Prijedora! Takav govor mržnje mora biti zakonski sankcionisan

Front18.04.22, 12:34h

DF: Najoštrije osuđujemo istup zamjenika gradonačelnika Prijedora! Takav govor mržnje mora biti zakonski sankcionisan
'Nažalost, takav govor mržnje najbolji je pokazatelj toga da u društvima koja se nisu suočila sa prošlošću, vrijeđanje drugog i drugačijeg, postaje oblik društveno prihvatljivog ponašanja. Ukoliko se tome danas ne stane u kraj, sutra će doživljavati kao normalno i uobičajno', saopćeno je iz DF-a

 

 

 

Zamjenik gradonačelnika Prijedora je uputio niz primitivnih uvreda katoličkim vjernicima, a povodom uskršnjih praznika. Kako navode iz Demokratske fronte (DF), ovo je za svaku osudu i nedopustivo za osobu koja obnaša javnu funkciju.

 

- Takav govor mržnje mora biti zakonski i institucionalno sankcionisan. Također, jednako su sramne i nedopustive uvrede koje su upućene na račun nama prijateljske vatikanske države.

 

Nažalost, takav govor mržnje najbolji je pokazatelj toga da u društvima koja se nisu suočila sa prošlošću, vrijeđanje drugog i drugačijeg, postaje oblik društveno prihvatljivog ponašanja. Ukoliko se tome danas ne stane u kraj, sutra će doživljavati kao normalno i uobičajno - saopćeno je iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još