začinite seksualni život

Ako niste, vrijedi isprobati: Analni seks ne samo da će vam pružiti užitak, nego ima i zdravstvene dobrobiti

DEPO PLUS14.04.22, 13:12h

Ako niste, vrijedi isprobati: Analni seks ne samo da će vam pružiti užitak, nego ima i zdravstvene dobrobiti
Zapravo najveći benefit je u tome da izrazite što želite ili ne želite. Različitost je začin života i što više opcija u vašem ljubavnom repertoaru, to bolje. To daje vama i vašem partneru priliku za sasvim druge vrste zadovoljstva. Međutim, uvijek zapamtite da svemu ovome imate pravo reći ne

 

 

 

 

 

Ako već neko vrijeme vi i partner razmišljate o isprobavanju analnog seksa, mi imamo nekoliko razloga zašto se u to trebate upustiti. Naravno, ne morate osjećati pritisak da to učinite, ali da, analni seks ima benefite, piše Živim.hr.


Vjerojatnije je da ćete doživjeti orgazam


Studija iz 2010. objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine pokazala je da je od 31 posto ispitanih žena koje su imale analni seks tijekom posljednjeg seksa, 94 posto ih je doživjelo orgazam. Možda su ove brojke odličan razlog da ga probate!


Analni orgazmi mogu biti intenzivni


Anus je prepun osjetljivih živčanih završetaka, od kojih su neki povezani s genitalijama.


Za žene, analni seks može pogoditi dvije točke: G-točku i A-točku. Obje su smještene uz zid rodnice, ali se mogu neizravno stimulirati tijekom analnog seka. Poput prostate, ova mjesta imaju potencijal proizvesti orgazam cijelog tijela. Ako ih pravilno stimulirate, mogu čak dovesti do špricanja i fenomena koji se naziva "ženska ejakulacija". Odlično!


Uzbudljiv je baš zato što ga mnogi smatraju tabuom


Iako parovi prakticiraju analni seks puno više nego prije, još uvijek je tabu i zbog toga donosi jedan element zabranjenog što može povećati uzbuđenje. Tabu ili zabranjeni seks je uobičajena seksualna fantazija. Sama pomisao da činite nešto što nije standardno ili je krivo može vas napaliti.


Naravno, analni seks nije ni kriv niti neuobičajen, ali vjerojatno nije nešto o čemu ste učili na satu biologije ili razgovarali s drugima.


Nova erogena zona?


Uz to, može biti odličan način da istražite određene dijelove svog tijela. Ne možete znati koliko možete uživati u stimulaciji određenog dijela tijela dok to ne isprobate. Isto tako, analni seks pruža potpuno drugačiju senzaciju nego druge vrste seksa.


Odmak od klasičnog može začiniti vaš seksualni život.


Možete istražiti nove seksualne želje


Imate li neke neobične seksualne želje? Otvaranje sebe novom iskustvu može vam pomoći da postanete seksualno pustolovniji.


Postoji nešto stvarno oslobađajuće u preuzimanju odgovornosti za svoje zadovoljstvo. Istraživanje analnog seksa moglo bi vam dati želju za isprobavanjem novih stvari koje će vas dovesti do novih seksualnih užitaka.


I možete isprobati nove seksualne igračke


Već kad spominjemo nove seksualne užitke, dodajte igračke jer mogu pružiti užitak za oboje. Ne samo to, odlične su za pripremanje teritorija za analni seks. Možete započeti s različitim analnim stimulatorima, od kuglica do dilda. Najbolje je isprobati nekoliko vrsta igrački te tako pronaći one koje odgovaraju i vama i vašem partneru.


Možete poboljšati intimnost s partnerom

 

Ne može intimnije od ovoga. Analni seks zahtijeva kvalitetnu komunikaciju i puno isprobavanja kako biste pronašli kut i pozu koja odgovara obojima.

 

Upravo ovo uzbuđenje, razgovori i seks mogu poboljšati intimnosti između vas dvoje.


Postoje zdravstvene dobrobiti

 

Da, seksualne aktivnosti ne dovode samo do užitka nego i do zdravstvenih dobrobiti. Bez obzira na to je li riječ o penetrativnom seksu, oralnom ili masturbaciji.

 

Seksualne aktivnosti su povezane s:

 

  • smanjenim rizikom od srčanih bolesti, hipertenzije i moždanog udara
  • kvalitetnijim snom
  • jačim imunitetom
  • ublažavanjem glavobolje
  • ojačanim libidom
  • ublaženim menstrualnim bolovima
  • boljim raspoloženjem


Isto tako, stimulacija prostate može pomoći u sprječavanju i liječenju erektilne disfunkcije, prostatitisa i bolne ejakulacije. Ako slučajno doživite orgazam tijekom analnog seksa, postoje i druge prednosti:

 

 

  • ublažavanje stresa
  • smanjenje upala u tijela
  • smanjenje boli
  • poboljšana cirkulacija
  • bolja koža


Ne morate se brinuti za trudnoću...


Kako je divno uživati u stimulaciji i penetraciji bez straha od trudnoće.


...ali svejedno se štitite, kako biste spriječili spolno prenosive bolesti


Zapravo analni seks nosi veći rizik od spolno-prenosivih bolesti, posebno za partnera u čiji anus ulazi penis. To je zato što je koža rektuma izuzetno tanka i sklona pucanju.


Prema Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), analni je seks najrizičnija aktivnost za prijenos HIV-a. Uz to, možete se zaraziti i klamidijom, gonorejom i herpesom. Isto tako, postoje rizici da se druge infekcije prenose izmetom.


Prakticiranje sigurnijeg analnog seksa najbolji je način zaštite od HIV-a, spolno prenosivih infekcija i drugih infekcija.

 

Za sigurniji analni seks, koristite kondome i puno lubrikanta. Nedostatak lubrikanta može povećati rizik od pucanje kože i ogrebotina, što je bolno, a i povećava rizik od zaraze.

Isto tako, nemojte nikad penisom ili igračkom iz anusa prijeći u vaginu. Uvijek operite igračku i zamijenite kondom. Može doći do bolnih infekcija mokraćnog trakta. Isto vrijedi i za oralni seks nakon analnog.


Najvažniji benefit?


Zapravo najveći benefit je u tome da izrazite što želite ili ne želite. Različitost je začin života i što više opcija u vašem ljubavnom repertoaru, to bolje. To daje vama i vašem partneru priliku za sasvim druge vrste zadovoljstva. Međutim, uvijek zapamtite da svemu ovome imate pravo reći ne.


Nikako nemojte osjećati pritisak da ugodite partneru. To onda nije užitak!

 

(Živim.hr/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još