Novi svjedok saradnik otkrio detalje užasa

'Namjestili su me drugovi': Otkriveno šta je žrtva Velje Nevolje pričala prije ubistva

Hronika07.04.22, 11:16h

'Namjestili su me drugovi': Otkriveno šta je žrtva Velje Nevolje pričala prije ubistva
Ispričao je da je kratko razgovarao sa Mihajlovićem, koji mu je prvo rekao da ne smije da razgovara sa njim jer su mu Veljko i Marko obećali da će ga pustiti sutra. Zatim je Mi­hajlović, po tvrdnjama Spasojevića, rekao da ima 21 godinu, ženu i kćerku. Spasojević je naveo da ga je pitao kako je došao u ovu situaciju i da je dobio odgovor: „Namjestili su me drugovi“

 

 

 

Novi svjedok saradnik Nikola Spasojević, koji je otkrio pojedinosti o optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispričao je, između ostalog, svoja saznanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, mladića čija se likvidacija ne nalazi u optužnici protiv Belivuka i Miljkovića, ali se od samog hapšenja povezivalo sa njima. Tek od nedavno, Tužilaštvo za organizovani kriminal donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv pet pripadnika klana zbog ovog zločina.

 

U najnovijem broju nedeljnika NIN otkriveni su novi detalji iz istrage, ali i riječi svjedoka i optuženog Spasojevića koji je ispričao, povodom ubistva Mihajlovića, ka­ko mu je Belivuk dao novac da kupi najlon, čizme, rukavice, debeli kabl, lance, čekić, stare automobilske gu­me i 40 do 50 džakova ćumura. Zatim je naveo kako mu je izvjesni „Nenad Đeneral“ dao telefon sa Sky apli­kacijom na koji mu je Belivuk poslao poruku da mu je potreban to veče. Uveče se našao sa optuženim Milo­šem Budimirom, sa kojim je vozio do Ritopeka gdje ih je sačekao Belivuk. Ispričao je kako ga je Belivuk odveo do garaže i pokazao mu tajni prolaz koji je bio zaklonjen betonskim zi­dom koji se pomjerao.

 

Iza zida je bio Miljković i svi zajedno ulaze u tajnu prostoriju gdje je vidio momka koji je ležao na ćebetu iznad rasprostrtog najlona. Opisuje da su momku bile vezane ruke i noge, a glava je od nosa nagore bila oblijepljena sivom trakom.

 

Spasojević je rekao da su ga Belivuk i Miljković zatim izveli iz pros­torije i tražili da nabavi kamion kako bi sklonili tijelo, kada ubiju mo­mka. Dodao je da je sa osumnjičenim Vladom Draganićem te noći čuvao Mihajlovića, čije će ime saznati tek naknadno.

 

Ispričao je da je kratko razgovarao sa Mihajlovićem, koji mu je prvo rekao da ne smije da razgovara sa njim jer su mu Veljko i Marko obećali da će ga pustiti sutra. Zatim je Mi­hajlović, po tvrdnjama Spasojevića, rekao da ima 21 godinu, ženu i kćerku. Spasojević je naveo da ga je pitao kako je došao u ovu situaciju i da je dobio odgovor: „Namjestili su me drugovi.“

 

Opisao je da su ujutru rano došli Belivuk i Miljković, a da je on oti­šao po kamion koji su mu rekli da nabavi. Kada se vratio sa Milošem Budimirom, rekao mu je Miljković da uđe u prostoriju i da probudi otetog momka.

 

„Ja ulazim i kažem: `Momak, probudi se`, gdje oni pale svjetlo i po­činju da se smiju. Opažam nepomič­no tijelo momka umotanog u najlon i vidim da je ubijen. Rekli su mi da je otrovan“, pričao je Spasojević.

 

goran-mihajlovic

Goran Mihajlović

 

Tijelo Mihajlovića su, prema iskazu Spa­sojevića, stavili u ciradu i preba­cili u kamion i zatim prekrili dža­kovima. Opisuje kako su u dva vozila, Belivuk i Miljković automobilom ispred kamiona, išli do kuće u bli­zini Slankamena. Stižu na plac gdje se Belivuk i Miljković presvlače u kombinezone, a njemu naređuju da oko tijela postavi stare automobilske gu­me i granje, što zatim pale.

 

"Da je prišla bliže, morali bismo i nju"

 

Ispri­čao je kako je prišla komšinica iz obližnje vikendice i da je Belivuk kratko komunicirao sa njom. Zatim je, kako je svjedočio, Belivuk rekao: „Da je prišla bliže, morali bismo i nju.“

 

Spaljene ostatke tijela Mihajlovića, prema opisu Spasojevića, stavili su u kamion i zatim ih bacili sa Pupi­novog mosta u Dunav. U Sky aplikaciji, koju su otkrile francuske službe, nalaze se fo­tografije vezanog Mihajlovića dok je živ, kao i fotografije nakon što je ubijen i nakon što je spaljeno tijelo.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!