Prvostepena presuda

Direktorici SRC Ajdinovići Saneli Omerčević uvjetna kazna od šest mjeseci zbog trovanja djece

Hronika05.04.22, 18:50h

Direktorici SRC Ajdinovići Saneli Omerčević uvjetna kazna od šest mjeseci zbog trovanja djece
Podsjećamo, 22. augusta 2019. godine deset dječaka iz Sarajeva i nekoliko djevojčica iz Slovenije koji su boravili u SRC Ajdinovići su se nakon večere požalili na stomačne tegobe. Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevi primljeno je desetoro djece sa povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem

 

 

 

Direktorica Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići kod Olova Sanela Omerčević prvostepenom i nepravosnažnom presudom osuđena je uvjetno na šest mjeseci koja se neće izvršiti ako u periodu od dvije godine ne počini novo krivično djelo, potvrđeno je Faktoru u Općinskom sudu Visoko.  

 

- Omerčević je bila optužena da je kao odgovorna osoba u SRC Ajdinovići proizvodila, pripremala i stavljala u promet živežne namirnice škodljive za zdravlje ljudi čime je dovela u opasnost njihovo zdravlje. Strankma u sporu, tužilaštvu i odbrani presuda je dostavljena 31. marta i imaju zakonski rok od 15 dana za žalbu - kazala je za Faktor Henda Mujkić, stručna saradnica za informisanje i odnose sa javnošću Općinskog suda Visoko.

 

Podsjećamo, 22. augusta 2019. godine deset dječaka iz Sarajeva i nekoliko djevojčica iz Slovenije koji su boravili u SRC Ajdinovići su se nakon večere požalili na stomačne tegobe. Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevi primljeno je desetoro djece sa povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

 

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona 30. augusta je zapečatila objekat, kojem je isti organ 23. septembra dozvolio rad uz obrazloženje da su otklonili nedostatke.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!