Prije Kadirova, niko ovako nije napao Peskova

Vođa Čečena se obrušio na Putinovog glasnogovornika: 'Moramo nešto poduzeti...'

Front05.04.22, 18:08h

Vođa Čečena se obrušio na Putinovog glasnogovornika: 'Moramo nešto poduzeti...'
Peskov je godinama uz ruskog predsjednika te pripada najužem krugu njegovih suradnika

 

 

 

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov je iznimno bijesan na glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, javlja britanski The Times. Peskov je naljutio Kadirova jer mu nije čestitao na unaprjeđenju kada je protekle sedmice odlikovan u general-pukovnika.

 

Čin mu je dodijelio osobno predsjednik Rusije Vladimir Putin. Ruski televizijski voditelj i domoljub Ivan Urgant komentirao je da je Kadirov "alfa mužjak na kvadrat" te da je Peskov u usporedbi s njim "samo gelipter".

 

Vođa Čečena je svoju objavu o Peskovu na Telegramu završio govoreći da je "ljestvica prioriteta koju je Peskov postavio neprihvatljiva i da se nešto oko toga mora poduzeti". Inače, Peskov je godinama uz ruskog predsjednika te pripada najužem krugu njegovih suradnika.

 

Prije Kadirova, niko ovako nije napao Peskova, a zloglasni Čečen je javno kritizirao i pregovarača s Ukrajincima Vladimira Medinskog. Riječ je o čovjeku kojeg je Putin lično odabrao.

 

"Putin mora pozvati Kadirova u Kremlj i reći mu da neke granice ne može prijeći"

 

Britanski The Times spominje zviždača iz sigurnosnih službi Rusije koji tvrdi da se Kadirov usudio diskreditirati šefove tajnih službi jer ga je rat u tome ohrabrio. Zviždač misli da je moguće da Putin Kadirovu omogući preuzimanje dijela tih poslova.

 

No ne misle svi isto pa tako Tatjana Stanovaja iz Centra Carnegie Moskva ne smatra da je to realno. Navodi da je Kadirov problem za Kremlj, ali da je Putin trenutno prejak pa da to za njega ipak nije velik problem.

 

Stanovaja smatra da Putin mora Kadirova pozvati u Kremlj i objasniti mu koje granice ne može prijeći. "Putin je trenutno zauzet drugim stvarima", kazala je Stanovaja za The Times.

 

Dodala je da velik broj osoba unutar ruske elite želi kraj rata, ali da se trenutno ne može očekivati da će se nešto poduzeti u vezi s tim.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još