Predstavljanje u ponedjeljak

Bh. firma ima novi proizvod – multifunkcionalno vozilo Vihor

Biznis Klub03.04.22, 18:53h

Bh. firma ima novi proizvod – multifunkcionalno vozilo Vihor
Riječ je o prototipu vozila, niže kategorije od “Despota”. Vozilo je teško ispod šest tona, ima balističku i protivminsku zaštitu kao i “Despot”, ali je, za razliku od njega, duplo lakše, zadržavajući sve balističke karakteristike, naveo je Ristić

 

 



Kompanija “Tehnički remont Bratunac” (TRB) predstavit će u Banjaluci u ponedjeljak, 4. aprila, svoj novi proizvod – multifunkcionalno vozilo “Vihor”, najavio je većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić.

 

– Javnost će tada imati priliku da vidi kako izgleda novi proizvod TRB-a, kao i više detalja o ovom vozilu – rekao je Ristić Srni, prenosi Biznisinfo.

 

On je otkrio da je riječ o lakom borbenom vozilu, koje je napravljeno u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom.

 

– Riječ je o prototipu vozila, niže kategorije od “Despota”. Vozilo je teško ispod šest tona, ima balističku i protivminsku zaštitu kao i “Despot”, ali je, za razliku od njega, duplo lakše, zadržavajući sve balističke karakteristike – naveo je Ristić.

 

On je dodao da je ovo vozilo, za razliku od “Despota”, predviđeno za pet ljudi.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!