BEZ UPOZORENJA

Šok za brojne korisnike Facebooka: Probudili se i ostali bez pristupa svom profilu, dočekalo ih obavještenje

Tehno02.04.22, 19:58h

Šok za brojne korisnike Facebooka: Probudili se i ostali bez pristupa svom profilu, dočekalo ih obavještenje
"Sve slike iz mojih studentskih dana i porodičnih događaja su ostale na tom profilu. Izgubila sam pristup uspomenama starim po 15 i više godina. To me zaista rastužuje"

 

 

 

 

Korisnici popularne mreže su dobili obavještenje da im je Facebook nalog onemogućen jer nije u skladu sa standardima zajednice i da se odluka ne može poništiti.


Jedan korisnik je rekao za BBC da prije gašenja naloga nije dato nikakvo objašnjenje, ni upozorenje.


Matična kompanija Meta kaže da još uvijek istražuje o čemu se radi, prenosi N1.


U tvitu, Andy Stone iz Mete je rekao: „Svjesni smo da neki korisnici imaju problema sa pristupom svojim Facebook nalozima i radimo na rješenju ovog problema što je prije moguće“.


On nije otkrio koliko je korisnika pogođeno, niti o čemu se tačno radi.


- Nisam ništa objavila niti komentarisala već duže vrijeme, tako da je veoma malo vjerovatno da sam uradila bilo šta što bi se moglo protumačiti kao uvredljivo - rekla je Jenn Roberts, korisnica kojoj je ugašen profil, za BBC.


Ali, uprkos tome što nije bila strastveni korisnik Facebooka, ovog jutra je dobila uznemirujuću poruku da joj je nalog zaključan.


- Sve slike iz mojih studentskih dana i porodičnih događaja su ostale na tom profilu. Izgubila sam pristup uspomenama starim po 15 i više godina. To me zaista rastužuje - dodaje ona.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!