Privedeni u akciji 'Meta'

Džejla Glavović-Očuz i Mahir Očuz pušteni na slobodu! Advokat Skopljak: Zbog multiple skleroze je koristio kanabisovo ulje

Hronika02.04.22, 09:57h

Džejla Glavović-Očuz i Mahir Očuz pušteni na slobodu! Advokat Skopljak: Zbog multiple skleroze je koristio kanabisovo ulje
Advokat ističe da se čeka i odluka Općinskog suda u Visokom o pritvoru njenog supruga Mahira Očuza koji je također priveden u ovoj akciji policije

 

 

 

Mustafa Skopljak, advokat Džejle Glavović-Očuz koja je privedena u akciji "Meta" zajedno sa još osam osoba, kazao je za Faktor da je donesena odluka o njenom puštanju na slobodu.

 

- Nakon izvršenog pretresa zadržana Džejla Glavović-Očuz je u prostorijama policije. Nakon datog iskaza u prisustvu branioca, sudija, odnosno tužilac koji je preuzeo predmet, donio je odluku o zadržavanju, nakon zadržavanja u jutarnjim satima danas (juče, op. prir.) puštena je jer nije bilo nikakve osnove za zadržavanje. Nisu predložene nikakve dalje mjere u smislu pritvora ili mjera osiguranja – kazao je Skopljak.

 

Njen suprug Mahir Očuz koji je takođe priveden u akciji "Meta" koju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pušten je sinoć takođe na slobodu.

 

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila njegova advokatica Jasmina Iftić.

 

- Općinski sud u Visokom donio je odluku kojom je odbio prijedlog Tužilaštva da se Mahiru Očuzu odredi mjera pritvora tako da će biti pušten na slobodu uz određen mjere osiguranja da bi se postupak vodio neometano – kazala je Iftić.

 

Na pitanje zbog čega je privedena Glavović-Očuz, advokat Skopljak je odgovario:

 

- Navodno da su postojali osnovi sumnje za zloupotebu droga i puštanje u promet, međutim ti navodi su bili jako šturi bez ikakvih dokaza. Nakon što je dat iskaz, ona je puštena jer nije bilo nikakvih utemeljenih dokaza na kojim bi bilo osnova za njeno dalje zadržavanje i procesuiranje. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati.

 

S obzirom na to da je ona supruga Mahira Očuza, morate naglasiti da je on osoba koja ima dijagnozu multipla skleroza tip 2 i da je to osoba koja se liječi od te bolesti upotrebom kanabisovog ulja i samo to i da su ga samo zbog toga zadržali.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još