Pretresi u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Visokom i Brezi

SIPA uhapsila devet osoba i oduzela kovid potvrde i PCR testove

Hronika30.03.22, 18:52h

SIPA uhapsila devet osoba i oduzela kovid potvrde i PCR testove
Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj kovid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e

 

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u okviru operativne akcije „Posrednik“ na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze pretresli stambene i pomoćne objekate i pokretne stvari na 13 lokacija, kojom prilikom je uhašeno devet osoba.

 

Uhapšeni su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj kovid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije  Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!