FOTO&VIDEO/ Ukrali skoro sav inventar, institucije nisu reagovale

Objavljen snimak Belivuka i njegove ekipe u pokušaju da otmu hotel u Beogradu: Napravili štetu od 1,2 miliona eura!

Hronika30.03.22, 16:02h

Objavljen snimak Belivuka i njegove ekipe u pokušaju da otmu hotel u Beogradu: Napravili štetu od 1,2 miliona eura!
Kako tvrdi Plantarič, nakon nasilnog preuzimanja hotela, uslijedila je krađa stvari na šta institucije nisu reagovale. Pokazao je fotografije za koje kaže da su ishodi delanja kriminalnog klana – iznošenje vrijedne opreme kao što je profesionalni valjak za peglanje veša, ostalih stvari iz hotelskog vešeraja i raznog namještaja

 

 

 

 

Jedan od osnivača hotela „Life Design“ u Balkanskoj, biznismen iz Slovenije Miloš Plantarič, pokazao je i snimak za koji tvrdi da je dokaz čina nasilnog oduzimanja hotela u njegovom vlasništvu i slike štete za koje tvrdi da su članovi klana napravili prilikom krađe hotelskog inventara.

 

Plantarič je kazao da su 12. maja 2020. godine grupa koju su činili Marko Miljković, Dragan Pešić, Veljko Belivuk i ostatak njihove ekipe ušli u hotel Life Design. Na snimku koji je javno prikazao, sigurnosna kamera zabilježila je ulazak grupe muškaraca i njihovo kretanje oko recepcije.

 

Kako tvrdi Plantarič, nakon nasilnog preuzimanja hotela, uslijedila je krađa stvari na šta institucije nisu reagovale. Pokazao je fotografije za koje kaže da su ishodi delanja kriminalnog klana – iznošenje vrijedne opreme kao što je profesionalni valjak za peglanje veša, ostalih stvari iz hotelskog vešeraja i raznog namještaja.

 

veljko-belivuk-kradja-hotel

 

Prema riječima slovenačkog biznismena, prvobitna načinjena materijalna šteta iznosila je oko 90.000 eura, ali su se krađe nastavile te je ukupna vrednost stvari oko 500.000 eura. Pored toga, razbijanjem zidova i uništavanjem prostorija da bi se iznijele rogobatnije stvari koje nisu mogle da prođu bez rasklapanja, Plantarič tvrdi da je nastala šteta procijenjene vrijednosti 700.000 eura. Ovom prilikom, Plantarič je priredio i fotografije automobila za koje kaže da su bili namijenjeni transportu ukradenih stvari.

 

Naposljetku, iznio je da je u hotelu stanje bilo takvo da je pokradena cjelokupna kuhinja, vešeraj, serveri, računari, kreveti, ormari, slike, televizori i mnogobrojni drugi inventar, procjenjujući ukupnu vrijednost odštete na 1.200.000 eura.

 

Snimak možete pogledati OVDJE.

 

(Danas.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!