Život u izolaciji

Porodica koja je skočila s balkona bila je dio kulta? Gomilali hranu, živjeli u dvije sobe

Hronika28.03.22, 10:25h

Porodica koja je skočila s balkona bila je dio kulta? Gomilali hranu, živjeli u dvije sobe
Slučaj je čudniji time što nije riječ o anonimnoj porodici. Journal de Dimanche je također objavio kako su blizanke bile unuke uglednog alžirskog književnika kojemu je ove godine 60. godišnjica smrti, zbog čega mu je 15. marta odana počast na zahtjev francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, naveo je francuski medij

 

 

Petoročlana porodica u četvrtak je skočila s balkona zgrade u Montreuxu, gradu u švicarskom kantonu Vaud, a prema informacijama švicarskog portala Blick, bili su dio pokreta Prepper. Poginuli su 40-godišnji otac, njegova 41-godišnja supruga i njena sestra blizanka te osmogodišnja djevojčica. Preživio je samo 15-godišnji sin koji je u teškom stanju.

 

Policija nije objavila kako je došlo do tragedije, no objasnili su da su njihovi policijski službenici u trenutku kada je porodica skočila došli pred njihov stan. Donijeli su nalog za oca koji se nije javljao na pozive škole za provjeru školovanja njegovog 15-godišnjeg sina, koji se školovao kod kuće.

 

Blick piše kako je porodica živjela u izolaciji te za život koristila dvije od šest prostorija u stanu. S obzirom na to da je dječak preživio, istražitelji se nadaju kako će njegovo svjedočanstvo otkriti detalje. Policija je navela da je njegovo stanje sada stabilno, ali lokalnim medijima nije poznato je li razgovor s tinejdžerom već obavljen.

 

Masovno samoubistvo?

 

Francuski medij Journal du Dimanche objavio je sumnju prema kojoj je riječ o masovnom samoubistvu. Prema njima, porodica je bila dio kulta, odnosno pokreta Prepper. Le Parisien je pak naveo da su prozori stana bili zapečaćeni i da je porodica vrijeme provodila u svega dvije prostorije, dok je ostatak stana bio ispunjen limenkama i lijekovima.

 

Susjed je za Blick kazao kako je često naručivala razne pakete. Slučaj je čudniji time što nije riječ o anonimnoj porodici. Journal de Dimanche je također objavio kako su blizanke bile unuke uglednog alžirskog književnika kojemu je ove godine 60. godišnjica smrti, zbog čega mu je 15. marta odana počast na zahtjev francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, naveo je francuski medij.

 

Ubili su ga, navodno, pripadnici desničarskog pokreta koji se protivio neovisnosti Alžira.

 

"Naglo su prekinuli kontakt"

 

Journal de Dimanche je razgovarao s članom sada preminule porodice, odnosno sa šogorom, koji je kazao kako se s ocem i majkom, koji su skočili sa zgrade, nije čuo 15 godina. "Šest mjeseci nakon vjenčanja prekinuli smo kontakt", kazao je, piše JDD. Navode ujedno kako se osmogodišnja kći nije pojavila prilikom prijave stanara.

 

Pokret Prepper podrazumijeva prikupljanje velikih zaliha hrane i vode i učenje tehnika samoobrane i samoodrživosti, a sve to u sklopu pripreme za sudnji dan.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!