detalji akcije

Privedeno 20 osoba zbog ubistva Bašića: Miljatović osumnjičen da je izvršilac, a Railić da je organizator

Hronika27.03.22, 12:35h

Privedeno 20 osoba zbog ubistva Bašića: Miljatović osumnjičen da je izvršilac, a Railić da je organizator
Nezvanično, on je priznao djelo

 

 

 

 

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića, jučer i danas uhapsila i izvršila kriminalističku obradu nad 20 osoba.

 

Cilj je otkrivanje, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

 

Bašić je ubijen u ponedjeljak oko 6.50 sati u prijedorskom naselju Pećani.

 

- Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – saopćeno je iz MUP-a RS.


- Tokom ovih aktivnosti, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor, identifikovan je neposredni izvršilac i saučesnici u izvršenju krivičnog djela – saopćeno je iz MUP-a RS.

 

Kao što smo objavili, kao direktni izvršilac osumnjičen je Banjalučanin Aleksandar Miljatović, dok je kao organizator ovog djela osumnjičen Dalibor Railić kojem je Sud BiH odredio pritvor.

 

Iz MUP-a RS su dodali da je nad Miljatovićem u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela.

 

Nezvanično, on je priznao djelo.

 

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!