Pod nadzorom Tužilaštva KS

SIPA uhapsila jednu osobu na području Kantona Sarajevo

Hronika23.03.22, 20:38h

SIPA uhapsila jednu osobu na području Kantona Sarajevo
Pretres je izvršen u cilju dokumentiranja krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine

 

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo izvršili pretres stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, te slobode lišili jednu osobu.

 

Pretres je izvršen u cilju dokumentiranja krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

 

Osoba lišena slobode je sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po okončanju navedenih radnji biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Navedene aktivnosti su realizirane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!