'Izgradnja partnerstva za jedinstvo, pravdu i razvoj'

Bisera Turković učestvuje na sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova OIC-a

Front22.03.22, 11:57h

Bisera Turković učestvuje na sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova OIC-a
OIC je druga najveća međunarodna organizacija nakon Ujedinjenih nacija (UN), koja broji 57 zemalja članica. Bosna i Hercegovina od 1994. godine ima status države posmatrača u OIC-u

 

 

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković danas učestvuje na sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC), koja se održava u Islamabadu.

 

Ovogodišnje zasjedanje OIC-a se održava o temi "Izgradnja partnerstva za jedinstvo, pravdu i razvoj", a tokom sjednice će biti razmatrana važna pitanja u mnogim zemljama članicama OIC-a.

 

Ministrica Turković će tokom dvodnevnog zasjedanja brojne ministre i članove delegacija informirati o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

 

OIC je druga najveća međunarodna organizacija nakon Ujedinjenih nacija (UN), koja broji 57 zemalja članica. Bosna i Hercegovina od 1994. godine ima status države posmatrača u OIC-u.

 

Ministrica Turković je jučer održala sastanak sa premijerom Islamske Republike Pakistan Imranom Khanom, a tokom dvodnevnog zasjedanja Vijeća ministara OIC-a bit će upriličeni i drugi susreti i sastanci, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još