Priznao krivicu

Policajac Granične policije BiH osuđen na šest mjeseci zbog primanja dara, mora vratiti 30 eura

Hronika21.03.22, 11:32h

Policajac Granične policije BiH osuđen na šest mjeseci zbog primanja dara, mora vratiti 30 eura
Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, saopćeno je iz Suda BiH

 

 

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivnje, donio je presudu kojom je Dejan Ivaštanin oglašen krivim što je počinio krivično djelo - primanje dara i drugih oblika koristi i osuđen na šest mjeseci zatvora.

 

Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

 

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koji je iznos optuženi dužan uplatiti u korist Budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

 

Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, saopćeno je iz Suda BiH.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!