FOTO/ Ruski milijarder nakon sankcija

Osijedio od muke: Ovako sada izgleda Roman Abramovič - uhvaćen je na aerodromu dok je čekao let za Moskvu

Hronika16.03.22, 10:58h

Osijedio od muke: Ovako sada izgleda Roman Abramovič - uhvaćen je na aerodromu dok je čekao let za Moskvu
Kamere su ga uhvatile na aerodromu u Tel Avivu gdje je čekao let za Moskvu. Posve sijed, pomalo neuredne brade... Prije nekoliko dana i Evropska unija stavila je Abramoviča na popis sankcioniranih ruskih milijardera

 

 

Gdje je i šta radi Roman Abramovič? Kao da je bilo pitanje za milion dolara jer otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, a posljedice osjetio i ruski milijarder, niko ga nije vidio u javnosti. Oglasio se tek saopćenjem kada je odlučio da prodaje Chelsea. Dok britanska vlada to nije stopirala.

 

E, pa može se reći da je Abramovič doslovno cijeli posijedio od muke. Kamere su ga uhvatile na aerodromu u Tel Avivu gdje je, prema informacijama Sky Sportsa, čekao let za Moskvu. Posve sijed, pomalo neuredne brade...

 

U subotu je, pak, njegova jahta "Solaris" uplovila u crnogorsku luku Tivat i usidrila se nedaleko od luksuzne marine Porto Montenegro. Luksuzna jahta, duga 140 metara, doplovila je iz Barcelone, odakle je isplovila 8. marta. Vjeruje se da se u crnogorskoj marini nalazi nekoliko jahti ruskih oligarha.

 

Britanci su Abramoviču nedavno zamrznuli svu imovinu, a vrijednost njegove zamrznute imovine u zemljama koje su uvele sankcije Rusiji procjenjuje se na 3.5 milijarde eura. Prije nekoliko dana i Evropska unija stavila je Abramoviča na popis sankcioniranih ruskih milijardera nakon ruske invazije na Ukrajinu u pokušaju da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da promijeni smjer u vezi s Ukrajinom.

 

Osim Abramoviča i drugi oligarsi bit će dodani na popis EU-a. Deseci su već sankcionirani. Abramovič već je na britanskoj crnoj listi. Posjeduje i izraelsku i portugalsku putovnicu, što znači da se i Portugal načelno može suzdržati od zamrzavanja imovine i zabrane putovanja odlučene na razini EU-a.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još