Zgrabila prvo što je našla

Kijevljanka srušila ruski dron teglom s ukiseljenim paradajzom!? 'Pušila sam na balkonu kad je doletio…'

Hronika08.03.22, 10:34h

Kijevljanka srušila ruski dron teglom s ukiseljenim paradajzom!? 'Pušila sam na balkonu kad je doletio…'
Na pitanje novinara je li snimila trenutak kada je oborila ruski dron, žena je odgovorila: 'Nisam imala vremena za slikanje'

 

 

 

Ukrajinci se na sve načine bore protiv ruskih okupatora, a pritom ponekad koriste i "nekonvencionalno" oružje. Ukrajinski portal Liga.net piše o Kijevljanki Eleni koja je oborila jedan ruski dron. Sjedila je na svom balkonu i pušila kada se dron pojavio.

 

"Vidjela sam kako nešto polako lebdi. Isprva sam mislila da je to vrana, a onda sam čula zujanje", ispričala je Elena novinarima.

 

Pogođeni dron zgazila i bacila u smeće

 

Nikada prije nije vidjela dron izbliza, ali je odmah znala da se ne radi o ptici. Smjesta je zgrabila prvo što joj je došlo pod ruku. Bila je to tegla s ukiseljenim paradajzom.

 

"Tegle su bile na stolu pored mene. Uzela sam jednu od litre i bacila je svom snagom prema dronu i pogodila ga", kazala je Kijevljanka.

 

Dron je pao na tlo ispred kuće, a Elena i njen suprug odmah su istrčali, nogama izgazili pogođeni dron i bacili ga u smeće. Na pitanje novinara je li možda snimila trenutak kada je teglom pogodila dron, žena je ogovorila: "Nije bilo vremena za slikanje."

 

'Kad završi rat sve ćemo obnoviti'

 

Elena radi u maloj trgovini kućanskih potrepština. Vlasnici trgovine napustili su grad, ali ona je ostala i svakodnevno ide na posao. Kaže da unprkos napadima, ljudima trebaju prašak za pranje veša, sapun ili toaletni papir.

 

"Prodavat ću dok imam zaliha. Većinu robe već sam prodala, a da sam ja vlasnica trgovine, sve bih podijelila ljudima", rekla je i poručila da će nakon rata Ukrajinci obnoviti svoje gradove.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još