MUP KS objavio detalje

U Sarajevu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane - 131 stabljika, više od sedam kilograma kanabisa...

Hronika08.03.22, 09:08h

U Sarajevu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane - 131 stabljika, više od sedam kilograma kanabisa...
Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres iznajmljenog stana koji koristi N.U. na području općine Centar Sarajevo

 

 

 

Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz razmjenu operativnih saznanja sa policijskim službenicima Treće PU, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, su dana 07.03.2022. godine u ulici Čobanija, općina Centar Sarajevo izvršili pretres lica N.U., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

 

Tom prilikom kod istog je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta “joint” sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

 

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres iznajmljenog stana koji koristi N.U. na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna “LABORATORIJA” za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazilo sljedeće:

 

- 131 stabljika visine do 170 cm koja asocira na biljnu vrstu “CANNABIS SATIVA”,

 

- oko 7,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

 

- jedna digitalna vaga i

 

- jedan pištolj marke “SIG Sauer P-238” sa okvirom za isti i tri metka.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, N.U. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba liše nih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/Foto: MUP KS/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!