SAMOZATAJNA OSOBA

Ko je bio Denis Kirejev, ukrajinski pregovarač, ubijen zbog sumnje da je odavao tajne informacije Rusiji?

Hronika05.03.22, 20:24h

Ko je bio Denis Kirejev, ukrajinski pregovarač, ubijen zbog sumnje da je odavao tajne informacije Rusiji?
Iako optužbe nisu potvrđene, društvene mreže su pune vijesti o njegovoj smrti. Nadalje, nadležni tek treba da daju detalje o dešavanjima

 

 

 

 

Usred rusko-ukrajinskog haosa, Denis Kirejev, ukrajinski pregovarač, ubijen je zbog sumnje u izdaju.


Ubio ga je ukrajinski SBU. Rusija tvrdi da Ukrajina nije racionalno postupila u ovoj situaciji i da je dokrajčila svog pregovarača koji je radio za svoju zemlju. Rusija također kaže da je on isključivo pregovarao za Ukrajinu i da ni na koji način nije bio umiješan u izdaju svoje zemlje.


Kako se navodi u saopćenju, Ukrajina je ubila svog pregovarača sumnjajući da je ruski špijun.


Iako optužbe nisu potvrđene, društvene mreže su pune vijesti o njegovoj smrti. Nadalje, nadležni tek treba da daju detalje o dešavanjima.


Denis Kirejev nažalost nema profile ni na Linkedinu ni na Wikipediji. Čini se da je on povučena osoba koja radi za boljitak svoje zemlje u pogledu privatnosti i sigurnosti.


Međutim, mogu postojati i druge teorije o tome zašto su o njemu prisutni minimalni detalji. Ako je osuđen za prevaru svoje zemlje dok je pomagao neprijateljskoj naciji, lak pristup njemu ne bi bio dobra ideja.


Nadalje, ništa se ne zna o njegovim obrazovanju, porijeklu, porodici i karijeru. U posljednje vrijeme služio je Ukrajini kao njen pregovarač u razgovorima sa Rusijom, piše Avaz.

 

Pročitajte još:
Ukrajinska Pravda: U Kijevu ubijen ukrajinski pregovarač, odavao je tajne Rusima

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još