Rusko objašnjenje invazije na Ukrajinu

Bivši ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov: Ne želimo teritoriju već drugu vlast

Front05.03.22, 11:27h

Bivši ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov: Ne želimo teritoriju već drugu vlast
Azimov je uvjeren da će "problemi Ukrajine biti riješeni preciznim ruskim oružjem" te da neće biti nuklearnog rata

 

 

U razgovoru za Večernji list bivši ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov ističe da se Rusija i ruski narod nikada neće složiti sa svjetskim poretkom utemeljenim na pravilima koja nameće Washington. On je izjavio da Rusija 'ne želi teritorij već drugu vlast' u Ukrajini.

 

Azimov je uvjeren da će "problemi Ukrajine biti riješeni preciznim ruskim oružjem" te da neće biti nuklearnog rata.

 

- Za razliku od djelovanja NATO-a u Jugoslaviji, djelovanja SAD-a u Iraku, Libiji i Siriji, za razliku od nehumanih i agresivnih akcija kijevskog režima u Donbasu, Rusija ne podvrgava ukrajinske gradove i ne uništava civilnu infrastrukturu tzv. tepih-bombardiranjem. Ruska vojska ne gađa stambena naselja iako se tamo skriva ukrajinsko topništvo i bataljun koji granatiraju Ruse. U toku je operacija kojom visokoprecizna sredstva onesposobljavaju vojne objekte koji se koriste za militarizaciju Ukrajine, a koristio ih je kijevski režim za brutalnu operaciju protiv civila jugoistoka Ukrajine, kaže Azimov.

 

Ostatak čitajte na Vecernji.hr.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!