Nakon napada na Ukrajinu

Crna Gora se pridružila sankcijama protiv Rusije

Biznis Klub02.03.22, 10:48h

Crna Gora se pridružila sankcijama protiv Rusije
Crnogorska vlada najavila je da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro

 

 

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u srijedu da se ta zemlja pridružila sankcijama koje je Evropska unija usvojila protiv Rusije, nakon njenog napada na Ukrajinu.

 

Pridružujući se u potpunosti restriktivnim mjerama, gospodarskim i individualnim sankcijama Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usuglašenosti s vanjskom politikom EU, navode iz crnogorskog MVP-a.

 

Istodobno, glavni stožer Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50 hiljada eura pomoći vladi u Kijevu. Također, Crveni krst Crne Gore otvorio je posebno telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

 

Podgorički mediji objavili su u srijedu da je luksuznu marinu Porto Montenegro uplovila superjahta Galaktica super nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barcelone.

 

Gaklaktika super je 75 metara dugačka jahta, procijenjena na 75 miliona eura.

 

CNBC je ranije javio da su jahte četiri ruska tajkuna isplovile iz evropskih luka, nakon što je otvorena mogućnost zamrzavanja imovine ruskih milijardera.

 

Crnogorska vlada najavila je da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro.

 

Crnogorski državljani koji trenutno borave u Rusiji upućuju se da se jave veleposlanstvu Crne Gore u Moskvi kako bi rezervirali mjesto u zrakoplovu.

 

Navedeno je da Podgorica trenutno pregovara s ruskom stranom o organizaciji takvog leta, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!