Ujedinimo se

Crveni križ u BiH aktivirao humanitarni broj za pomoć Ukrajini: 'Svaka donacija je bitna, zato ne oklijevajte...'

Hronika28.02.22, 19:21h

Crveni križ u BiH aktivirao humanitarni broj za pomoć Ukrajini: 'Svaka donacija je bitna, zato ne oklijevajte...'
Crveni križ u BiH pokrenuo je humanitarni broj 17023 za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine

 

 

Prateći događaje u Ukrajini Crveni križ Federacije BiH izražava zabrinutost, kao i duboko suosjećanje s narodom Ukrajine. Crveni križ kao najveća humanitarna mreža vođena humanitarnim principima nastoji olakšati ljudsku patnju, zaštititi živote i zdravlje i očuvati ljudsko dostojanstvo, posebno tokom oružanih sukoba i drugih kriznih situacija.

 

S tim u vezi Crveni križ u BiH pokrenuo je humanitarni broj 17023 za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.

 

"Svaka donacija je bitna, zato ne oklijevajte - pozovite broj - 17023 da humanost pobijedi! Kao sastavna komponenta Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i članica Međunarodne mreže za obanavljanje porodičnih veza Crveni križ u BiH vođen humanitarnim principa i potrebama u kriznim situacijama stavlja na raspolaganje Službu traženja u slučaju potreba nastalih u sukobima u Ukrajini. Programom Obnavljanja porodičnih veza nastoji se spriječiti nasilno razdvajanje članova porodica i njihov nestanak. Ove aktivnosti često su vezane za psihološku, pravnu i drugu podršku porodicama i pogođenim osobama", saopćeno je iz Crvenog križa u BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!