Putinov odgovor

Rusija zatvorila zračni prostor za aviokompanije iz 36 zemalja: Evo spiska država!

Biznis Klub28.02.22, 17:05h

Rusija zatvorila zračni prostor za aviokompanije iz 36 zemalja: Evo spiska država!
Ruska Federalna agencija za aviosaobraćaj (Rosaviatsiya) saopćila je kako je u skladu s međunarodnim pravnim normama, odgovoreno na to što su evropske zemlje zatvorile svoje zračne prostore za ruske avione ili civilne avione registrovane u Rusiji

 

 

Nakon što su evropske zemlje zatvorile svoje zračne prostore za ruske avione, Rusija je zatvorila svoj zračni prostor za letove iz 36 zemalja, uključujući Njemačku i Francusku.

 

Ruska Federalna agencija za aviosaobraćaj (Rosaviatsiya) saopćila je kako je u skladu s međunarodnim pravnim normama, odgovoreno na to što su evropske zemlje zatvorile svoje zračne prostore za ruske avione ili civilne avione registrovane u Rusiji, javlja Anadolija.

 

Istaknuto je kako su donesena ograničenja za aviokompanije 36 zemalja.

 

Zemlje za koje je zatvoren ruski zračni prostor su: Austrija, Albanija, Velika Britanija, Belgija, Bugarska, Britanska Djevičanska Ostrva, Belgija, Mađarska, Njemačka, Gibraltar, Grčka, Danska (Grenland i Farska ostrva), Jersey, Irska, Island, Španija, Italija, Kanada, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Finska, Hrvatska, Češka, Švedska i Estonija.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još