nasilje ne jenjava

Ruske trupe ulaze u Kijev, traju žestoke borbe na ulicama: Ukrajinska vlast pozvala ljude da pripreme Molotovljeve koktele

Front25.02.22, 09:57h

Ruske trupe ulaze u Kijev, traju žestoke borbe na ulicama: Ukrajinska vlast pozvala ljude da pripreme Molotovljeve koktele
Ukrajinska vojska objavila je da su oružane snage angažirane u borbama u predgrađu glavnog grada Kijeva u Dymeru i Ivankivu gdje su uočili veliki broj ruskih oklopnih vozila

 

 

 

Lokalni mediji javljaju da ruske snage ulaze u Kijev i da se vode borbe na ulicama.

 

Kako javljaju ukrajinske vlasti, Rusi su ušli u četvrt Obolon. Tamo se trenutno vode borbe.

 

Ukrajinska vlast pozvala je ljude da ostanu u domovima te da pripreme Molotovljeve koktele. Ovaj kvart nalazi se 10 kilometara od centra Kijeva.

 

Ukrajinska vojska objavila je da su oružane snage angažirane u borbama u predgrađu glavnog grada Kijeva u Dymeru i Ivankivu gdje su uočili veliki broj ruskih oklopnih vozila.

 

U objavi na službenoj stranici ukrajinskih oružanih snaga navodi se da su ukrajinske snage ,,nastavile pružati otpor ruskim snagama sjeverozapadno od glavnog grada."

 

Dodaje se još da su vojnici uništili most na granici rijeke Teteriv kako bi spriječili daljnje napredovanje ruskih snaga.

 

Kratki rafali iz malokalibarskog oružja čuju se trenutno u Kijevu. Nemoguće je znati šta to znači precizno, ali se šuška da ruski diverzanti već djeluju unutar grada.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još