Tvit izazvao brojne reakcije

Skandalozna poruka UEFA-e nakon početka invazije na Ukrajinu. Objavu su brzo obrisali, ali ostao je trag

Sport24.02.22, 22:21h

Skandalozna poruka UEFA-e nakon početka invazije na Ukrajinu. Objavu su brzo obrisali, ali ostao je trag
Njihova se objava nikako nije svidjela većini korisnika Twittera i UEFA je brzo obrisala Tweet

 

 

 

Nedugo nakon što je u četvrtak rano ujutro počeo rat u Ukrajini, odnosno, nakon što je krenula invazija Rusa s nekoliko strana, na službenom Twitter-profilu Europa lige osvanula je gotovo skandalozna poruka.

 

Na Twitteru je neko objavio, "Sretan četvrtak svima", misleći pritom valjda na to da se kasnije u četvrtak nastavlja doigravanje za osminu finala Europa lige. No, objava je svakako neprimjerena s obzirom na to što se događa u Ukrajini.

 

Njihova se objava nikako nije svidjela većini korisnika Twittera i UEFA je brzo obrisala Tweet, no ostao je trag.

 

Oduzimaju finale u Sankt Peterburgu

 

Inače, Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije, sazvao je za petak vanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e povodom ruske invazije na Ukrajinu.

 

Na sastanku bi čelni ljudi UEFA-e trebali raspravljati o mnogim nogometnim temama u novonastaloj situaciji u Evropi, a vjerovatno glavno pitanje u svemu trebalo bi biti određivanje mjesta odigravanja finalne utakmice ovosezonske Lige prvaka.

 

Ranije je određeno kako će se finale odigrati 28. maja u Sankt Peterburgu, no sve je više zagovaratelja da se završna utakmica elitnog natjecanja ne održi u drugom najvećem ruskom gradu.

 

Dakako, situacija se automatski komplicira zbog mnogih poveznica koje trenutno imaju UEFA i Rusija pa je tako ruski Gazprom partner Evropske nogometne organizacije te Lige prvaka. UEFA u ovom trenutku ima valjani ugovor s Gazpromom vrijedan 35 milijuna eura godišnje.

 

Inače, iz UEFA-e su službeno obznanili kako će se ruski Zenit iz Sankt Peterburga, za sada, normalno natjecati u Evropskoj ligi gdje ovog četvrtka gostuje u Sevilli kod Betisa, u uzvratnom susretu play-offa tog natjecanja. U prvom dvoboju Zenit je na domaćem terenu izgubio od Betisa 2-3.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!