FOTO/ Decenija inovacija

Povratak (malih) telefona na preklop: Kako su inovativni uređaji Samsung Foldables definisali budućnost?

Tehno25.02.22, 22:04h

Veliku prekretnicu na globalnom tržištu sklopivih ekrana Samsung je donio 2019. godine sa prvom verzijom telefona Galaxy Z Fold. Ubrzo potom stigao je i Galaxy Z Flip. Elegantan dizajn na preklop označio je povratak u prošlosti voljenih preklopnih telefona, što je Z Flip odmah učinilo ikonom

 

 

 

 

Kada je kompanija Samsung Electronics još 2011. godine predstavila prvi prototip pametnog telefona sa savitljivim ekranom, već tada je bilo jasno da otkriva svijet inovacija u industriji. Deceniju kasnije, Samsung ubjedljivo vodi na tržištu preklopnih uređaja uz predviđanja da će ovi telefoni biti sve popularniji.


Entuzijazam potrošača najbolje je pokazao uspjeh Galaxy Z serije. Posljednji u nizu impresivnih uređaja - Galaxy Z Fold3 i Z Flip3, predstavljeni prošle godine, pokazali su kako korištenje uređaja na preklop može biti uzbudljivo i višestruko korisno. Ovo novo iskustvo i futuristički koncept privukli su pažnju javnosti svojim pametnim dizajnom, neograničenim mogućnostima i inovativnim opcijama korištenja. U prvom mjesecu od lansiranja ovi uređaji su premašili ukupnu prodaju sklopivih uređaja u 2020. godini.

 

samsung-galaxy-z-8


Budućnost je na preklop


Veliku prekretnicu na globalnom tržištu sklopivih ekrana Samsung je donio 2019. godine sa prvom verzijom telefona Galaxy Z Fold. Ubrzo potom stigao je i Galaxy Z Flip. Elegantan dizajn na preklop označio je povratak u prošlosti voljenih preklopnih telefona, što je Z Flip odmah učinilo ikonom.


Nakon decenije napretka i tri generacije inovacija, poboljšana je izdržljivost i korisničko iskustvo. Ne samo da su postavljeni novi standardi u industriji, već je ponovo podstaknut interes potrošača za pametne telefone općenito.


Inžinjeri kompanije Samsung shvatili su da su za stvaranje nove kategorije ključne inovacije niza tehnologija kako bi se osiguralo da ovi uređaji ispune očekivanja globalnih potrošača.

 

samsung-galaxy-z-3


Tako je osmišljen prvi sklopivi stakleni ekran, čija je jedinstvena struktura osigurala da može izdržati stotine hiljada savijanja. Poseban mehanizam sprečava zadržavanje čestica prašine i prljavštine na ekranu, a posebna šarka omogućila je da ovi uređaji samostalno stoje pod željenim uglom, što ih čini savršenim za gledanje sadržaja, videopozive ili snimanje selfija bez upotrebe ruku.


Novi načini za rad, zabavu i izražavanje


Tradicionalniji Z Fold3 sklopljen izgleda kao uobičajeni, ali nešto deblji pametni telefon, dok otvoren izgleda kao knjiga i lako može zamijeniti laptop kada za njega nemate mjesta u torbi.


Dimenzijama manji, Z Flip3 je posebna priča. Preklopljen na pola čini savršen kvadrat i kao mini novčanik lako stane u svaki džep. Na malom ekranu prikazuje niz notifikacija i omogućava korištenje u selfie modu bez otvaranja.

 

samsung-galaxy-z-6


Posvećenost kompanije Samsung kreiranju sklopivih inovacija omogućila je i jednu veliku prekretnicu u prošloj godini - IPX8 certifikat otpornosti za ova dva preklopna pametna telefona. Uz to, korisnicima su omogućeni novi načini da rade, zabavljaju se i izražavaju kroz korisnički interfejs koji brzo reaguje dok prelazite između preklopljenog i rasklopljenog režima rada, kao i uz funkcije kao što su Multi Active Window i Flex režim.


Sve ovo doprinijelo je povećanoj potrazi za preklopnim uređajima, čime je Galaxy porodica korisnika postala veća nego ikada. Korisnici su kao posebno privlačne karakteristike ocijenili dizajn, prenosivost i inovativne funkcije, kao i velike ekrane te opcije za multitasking, kojima doprinosi i olovka S Pen na modelu Z Fold3.


Samsung je uspostavljanjem saradnji sa partnerima u industriji, kao što je Google, najavio nastavak ove uspješne priče, a novim konceptima na sajmu CES 2022. ponovo je zagolicao maštu javnosti.


Više informacija o preklopnim Samsung pametnim telefonima možete pronaći ovdje.

 

samsung-galaxy-z-7

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!