Pretresi jedne fizičke i tri pravne osobe

SIPA u akciji 'Falš': Pretresi u Sarajevu i Tešnju, jedna osoba uhapšena

Hronika24.02.22, 18:40h

SIPA u akciji 'Falš': Pretresi u Sarajevu i Tešnju, jedna osoba uhapšena
Slobode je lišena jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je počinila krivična djela - krivotvorenje isprava, prijevara u privrednom poslovanju i pranje novca u vezi s krivičnim djelima - stjecaj krivičnih djela i osnovi odgovornosti pravne osobe

 

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva i Tešnja, u sklopu operativne akcije „Falš“, realizirali pretrese jedne fizičke i tri pravne osobe, na ukupno šest lokacija.

 

Slobode je lišena jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je počinila krivična djela - krivotvorenje isprava, prijevara u privrednom poslovanju i pranje novca u vezi s krivičnim djelima - stjecaj krivičnih djela i osnovi odgovornosti pravne osobe.

 

Osoba lišena slobode će u toku dana biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predana u nadležnost Kantonalnok tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena spomenuta krivična djela, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!