VIDEO/ Ruski predsjednik sa najmoćnijim poslovnim ljudima

Putin se obraća oligarsima, među njima i šefovi Sberbanke i Gazproma: 'Prisilili su nas da ovo napravimo'

Biznis Klub24.02.22, 18:19h

Putin se obraća oligarsima, među njima i šefovi Sberbanke i Gazproma: 'Prisilili su nas da ovo napravimo'
Ono što se događa je nužno. Ukrajina je mogla stvoriti takve sigurnosne rizike za nas da nije bilo jasno kako bi Rusija mogla nastaviti postojati i nije bilo moguće odgovoriti drugim sredstvima. Nisu nam ostavili nikakve šanse da napravimo drugačije, rekao je predsjednik Rusije

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon početka invazije na Ukrajinu sazvao je sastanak svojih oligarha - najmoćnijih poslovnih ljudi u Rusiji. Ruske televizije objavile su snimku sastanka.

 

Na sastanku su šef Sberbanke Herman Gref, šef lobističke skupine oligarha Aleksandar Šokin, šef Gazproma Aleksandar Djukov...

 

Putin je rekao da je prisiljen na invaziju Ukrajine.

 

"Ono što se događa je nužno. Ukrajina je mogla stvoriti takve sigurnosne rizike za nas da nije bilo jasno kako bi Rusija mogla nastaviti postojati i nije bilo moguće odgovoriti drugim sredstvima. Nisu nam ostavili nikakve šanse da napravimo drugačije. Sigurnosni stvore", rekao je Putin okupljenim oligarsima.

 

"Naša vlada treba dati više slobode poduzetnicima, ali ne može predvidjeti geopolitičke rizike", rekao je Putin, pa dodao da se sastanak s poslovnjacima "odvija u nestandardnim uvjetima".

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još