Nakon napada na Ukrajinu

Putin odlučno zaprijetio ostatku svijeta: Ako se neko umiješa, suočit ćete se sa posljedicama većim od svih u historiji!

Front24.02.22, 09:04h

Putin odlučno zaprijetio ostatku svijeta: Ako se neko umiješa, suočit ćete se sa posljedicama većim od svih u historiji!
Sve relevantne odluke su donesene. Nadam se da me čujete, rekao je ruski predsjednik

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin se oglasio povodom napada na Ukrajinu te poručio da će se bilo koja zemlja koja odluči da interveniše suočiti sa ogromnim posljedicama.

 

“Odlučili smo da pokrenemo specijalnu vojnu akciju […] čiji je cilj demilitarizacija Ukrajine,” izjavio je Putin.

 

“Za svakoga ko bi razmišljao o miješanju izvana: ako to učinite, suočit ćete se s posljedicama većim od svih s kojima ste se suočili u historiji. Sve relevantne odluke su donesene. Nadam se da me čujete”, dodao je ruski predsjednik.

 

Ruske snage ispalile su u četvrtak projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njezine južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji, nakon što je predsjednik Vladimir Putin odobrio, kako je nazvao, specijalnu vojnu operaciju na istoku.

 

Ubrzo nakon što se Putin obratio na ruskoj državnoj televiziji, u tišini prije zore u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu mogle su se čuti eksplozije.

 

Pucnjava je odjeknula u blizini glavne zračne luke glavnog grada, objavila je novinska agencija Interfax, a nad gradom su se začule sirene.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još