Rutinska kontrola u Sarajevu

Policajci zaustavili vozilo, kod suvozača pronašli drogu. U pretresu kuće oduzeto oružje, eksplozivna sredstva i narkotici

Hronika23.02.22, 11:11h

Policajci zaustavili vozilo, kod suvozača pronašli drogu. U pretresu kuće oduzeto oružje, eksplozivna sredstva i narkotici
Oba lica su uhapšena i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

 

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su prilikom pretresa automobila i stambenog objekta pronašli i oduzeli veliku količinu oružja, municije, eksplozivnih sredstava i droge, saopšteno je iz MUP-a KS.

 

"Dana 22.02.2022.godine u 19,20 sati u ulici Gabrielle Moreno Locatelli, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke "VW Polo" kojim je upravljao vozač H.H, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.O. Izvršenim pretresom kod A.O. su pronađena i oduzeta 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu", navodi se u saopštenju.

 

Pretresom su od vozača oduzeta dva mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu spid. 

 

"Također, izvršen je pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar Sarajevo koji koristi A.O. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 700 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, oko 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tri ručne bomb, pet pištolja, 118 metaka različitog kalibra, četiri okvira za pištolj i jedna kartonska kutija eksploziv", dodaje se u saopštenju.

 

Oba lica su uhapšena i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još