Potraga za Matejem Perišem traje već 50 dana

Nenad Periš u utorak dobio poruku: Stigla je sa nepoznatog broja, pisala je samo adresa

Hronika21.02.22, 11:43h

Nenad Periš u utorak dobio poruku: Stigla je sa nepoznatog broja, pisala je samo adresa
Periš je i dalje u Beogradu. Suprugu i dvije kćerke nije vidio skoro dva mjeseca. Kako sam tvrdi, dok je u Srbiji, gaji nadu da će naći sina

 

 

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31 decembra prošle godine, a njegov otac Nenad već 50 dana traži sina i kako sam tvrdi "biće veliko iznenađenje ako ga živog nađe".

 

- U utorak mi je stigla poruka sa meni nepoznatog broja. Tu je samo pisala adresa, a pošiljalac mi je tvrdio da ako odem tamo naći ću živog sina jer ga on viđa. U njoj nije pisao grad, pa sam morao da zovem i hrvatsku policiju. Beogradska policija je bila na adresi i u pitanju je jedna stambeno-poslovna zgrada. Međutim, to nije bio Matej. Ovim putem se zahvaljujem srpskoj policiji na profesionalnom radu koji mi uliva povjerenje da će mog sina naći - kaže za Telegraf Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

 

Periš je i dalje u Beogradu. Suprugu i dvije kćerke nije vidio skoro dva mjeseca. Kako sam tvrdi, dok je u Srbiji, gaji nadu da će naći sina.

 

- U kontaktu sam sa policijom. Sve što saznam prosljeđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu vam reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje ako ga nađem živoga. Samo ću ga zagrliti i povesti kući - kaže Periš.

 

Mladi Splićanin nestao je posljednjeg dana prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio beogradski klub "Gotik". On je tri puta pokušao da zaustavi taksi.

 

Posljednji put je snimljen u blizini Save. Signal njegovog mobilnog telefona uhvaćen je dva i po sata kasnije kod Velikog ratnog ostrva.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!