Dostupna za preuzimanje

Krenula Trumpova društvena mreža, ovako to izgleda

Mediji21.02.22, 09:45h

Krenula Trumpova društvena mreža, ovako to izgleda
Trumpu je zabranjen pristup Twitteru, Facebooku i YouTubeu nakon upada njegovih pobornika u Kapitol 6. januara 2021. te optužbi da ih je on na to potaknuo

 

 

 

Truth Social, društvena mreža Donalda Trumpa, od ponedjeljka je dostupna na Appleovoj internetskoj trgovini, što predstavlja novi medijski kanal bivšeg republikanskog predsjednika nakon što mu je prošle godine zabranjen pristup drugim internetskim platformama, javlja Hina a prenose mediji.

 

Aplikacija je postala dostupna za preuzimanje nedugo nakon ponoći po američkom vremenu te se automatski instalirala na Apple uređajima korisnika koji su se predbilježili. Interfejs aplikacije, koja se na mobilnim uređajima pojavljuje pod imenom MAGA Hub, kopija je Instagrama pa se na njoj mogu dijeliti priče i klasične objave.

 

Objave protiv nošenja maski, Bidena se prikazuje komunističkim pedofilom...

 

Novim korisnicima se tako pri ulasku na aplikaciju, koja se na mobitelu pojavljuje pod nazivom MAGA Hub, po Trumpovom sloganu "Make America Great Again" ("Učinimo Ameriku ponovo velikom") pojavljuju objave protiv nošenja zaštitnih maski, one o aktualnom predsjedniku Joeu Bidenu kao "komunističkom pedofilu" ili one koje slave brazilskog čelnika Jaira Bolsonara.

 

truth-social

 

"Htjeli su nas zakopati, no nisu znali da smo sjeme", napisala je jedna korisnica nove društvene mreže na kojoj ima i nepolitičkih objava, poput slika pasa. Zasad se na njoj ne može pronaći službeni profil samog bivšeg predsjednika.

 

Trump zabranjen na Twitteru, Facebooku i YouTubeu

 

Trumpu je zabranjen pristup Twitteru, Facebooku i YouTubeu nakon upada njegovih pobornika u Kapitol 6. januara 2021. te optužbi da ih je on na to potaknuo.

 

Trumpovu kompaniju koja upravlja aplikacijom predvodi bivši republikanski zastupnik Devin Nunes, a ona je kompanija koja se pozicionira kao "posljednji zagovornik slobode govora" i želi privući korisnike koji smatraju da se njihov glas blokira na postojećim društvenim mrežama.

 

Kompanija planira izaći na njujoršku berzu, a već je prikupila više od milijardu dolara privatnih investitora.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!