Emocije su bile jače

Otac malene Džene nije smogao snage da se obrati na protestima. Majka Amila: Sabina Sarajlija je rekla da će nas primiti, ali...

Hronika18.02.22, 16:50h

Otac malene Džene nije smogao snage da se obrati na protestima. Majka Amila: Sabina Sarajlija je rekla da će nas primiti, ali...
Na protestima u Sarajevu su i članovi grupe Pravda za Davida, ali i Pravda za Dženana. Porodica Nadin Smajlović također je uz roditelje Džene

 

 

 

Almin Dautbegović, advokat koji zastupa roditelje male Džene Gadžun danas na protestima u Sarajevu je rekao da se doktorima neće svidjeti da im nametnu uređivanje zdravstvene prakse. Istaknuo je i da niko ne može da sakrije uzroke od smrti.

 

“Nisam imao ovakvih slučajeva u dugogodišnjoj karijeri. Svi smo jednaki kad je u pitanju život i ne pravim razliku. Ova smrt je pobudila veliki interes javnosti. Vidio sam ljude koji plaču, a nikada nisu plakali. Moja uloga je da pratim porodicu kroz istražni postupak u iščekivanju da će država kroz Tužilaštvo identifikovati propise zdravstvenih radnika koji su bili uključeni u ovo i doći do odgovornih lica koji bi bili kažnjeni. Ovaj posao koji radi tužilac mimo svih očekivanja je krenuo u nekom pravcu kojim mi nismo zadovoljni”, rekao je Dautebegović.

 

Niko ne može da sakrije uzroke od smrti, dodao je.

 

“U Tužilaštvu su obećali da će uraditi sve savjesno i korektno, ali poslije tri mjeseca mi smo pustili da posao ide svojim tokom, ali iz medija saznajemo da je Tužilastvo saslušalo neke svjedoke i da će neke tek saslušati, a nama te informacije uskraćuju”, kazao je advokat, dodajući:

 

“Bojimo se da doktori koji su društvena elita u svim državama, s pravom, jesu to što jesu, a posebno u našoj državi gdje su još u političkim partijama i imaju društveni uticaj. Doktorima se neće svidjeti da kroz ovaj primjer nametnemo uređivanje zdravstvene prakse, da se jednom uvede red, da doktori koji rade u državnim jaslama, da poslije podne vrše intervencija u nepropisnim uslovima”.

 

Muriz Memić je u svome obraćanju kazao: “Ovdje sam da dam podršku porodici Gadžun, ali i kao otac Dženana Memića. Dokle ćemo pravdu tražiti na ulicama”.

 

Muris Gadžun, otac djevojčice Džene, pokušao se obratiti javnosti, ali nije smogao snage. Emocije su bile jače.

 

“Slali smo upite, niko nam nije odgovorio”. Sabina Sarajlija je, kaže majka Amila, rekla da će naći vremena da ih primi, ali na tome je ostalo. Kaže da nije pristala ni na sastanak na koji je zvao advokat porodice, vidno potresena priča majka male Džene.

 

Na protestima u Sarajevu su i članovi grupe Pravda za Davida, ali i Pravda za Dženana. Porodica Nadin Smajlović također je uz roditelje Džene.

 

(n1, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još