Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske

'Ako nema dogovora, izbori u BiH se ne bi smjeli održati. Učinit ću sve da se ne održe'

Front18.02.22, 12:40h

'Ako nema dogovora, izbori u BiH se ne bi smjeli održati. Učinit ću sve da se ne održe'
Svako popuštanje hrvatske strane, ne Čovića, znači propast. Doveden si do toga da si na rubu klisure, da tražiš milostinju, kaže Milanović

 

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je političku situaciju u regionu i pregovore povodom Izbornog zakona u BiH, kazavši da "ako ne dođe do dogovora, izbori se ne bi trebali održati".

 

“Ako ne dođe do dogovora, izbori se nikako ne bi smjeli održati, učinit ću sve da se ne održe. Možda to nije puno. Istovremeno, diplomatska grana famozne EU zagovara stajalište koje je, ali potpuno oprečno hrvatskim nacionalnim interesima i interesima, odnosno, stavu bh. Hrvata. Ne ulazim za tumača interesa bh. Hrvata, ali o njihovom stavu da se izbori u slučaju da ih se nastavi lagati i opstruirati ne održe“, kazao je Milanović.

 

Dodao je još da se radi o “sistemskoj opstrukciji”.

 

“Briselska birokracija, kontra. Točno vidiš sistemsku opstrukciju, koji tamo posjednu u Neumu dva dana predstavnike Hrvata i predstavnike SDA, bošnjačke stranke. I onda vrše pritisak na Čovića da popusti. Svako popuštanje hrvatske strane, ne Čovića, znači propast. Doveden si do toga da si na rubu klisure, da tražiš milostinju”.

 

“I onda ko je kriv? Kriv je hrvatski element, zašto? Zato što stoji na putu uspjehu tih čatologa, inače bi se vratili na bijelom konju kao neko ko je riješio problem. Ali šta nudiš? Nudiš pokvarenu robu. Hrvatski predstavnici kažu: Varate i muljate nas godinama, ne možemo to potpisati”, kazao je Milanović.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 292

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još