Evakuirana zgrada

Hoffman tvrdi da dojava o bombi u sarajevskom Sudu nije slučajna: Baš sad kada je počeo proces protiv Vlade FBiH!?

Hronika14.02.22, 13:59h

Hoffman tvrdi da dojava o bombi u sarajevskom Sudu nije slučajna: Baš sad kada je počeo proces protiv Vlade FBiH!?
Simptomatično je da je dojava upućena na samom početku ovog suđenja. Sutkinja je naravno bila prisiljena prekinuti postupak, kazao je Hoffman Hini

 

 

 

Zgrada Općinskog suda u Sarajevu jutros je evakuirana zbog dojave o podmetnutoj bombi, što je značilo i odgodu svih zakazanih suđenja.

 

Savjetnik u Graničnoj policiji Svevlad Hoffman, međutim, u izjavi za hrvatsku angenciju Hina tvrdi da to nije slučajno.

 

Naime, jutros je u Općinskom sudu trebalo biti ročište po tužbi direktora Granične policije BiH Zorana Galića protiv Vlade FBiH zbog toga što ga nisu imenovali za direktora FUP-a.

 

Hoffman kaže kako je to u najmanju ruku zanimljiva koincidencija.

 

“Simptomatično je da je dojava upućena na samom početku ovog suđenja. Sutkinja je naravno bila prisiljena prekinuti postupak”, kazao je Hoffman Hini. Suđenje po Galićevoj tužbi zanimljivo je jer je riječ o dugotrajnom postupku u kojemu je blokiran izbor direktora Uprave policije Federacije BiH.

 

Galić se prijavio na konkurs raspisan nakon što je prenzionisan bivši direktor Dragan Lukač i tokom provedenog postupka bio je prvorangirani na popisu kandidata.

 

S obzirom na to da je na poziciji ministra unutarašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, koji dolazi iz reda bošnjačkog naroda, direktor Uprave policije treba biti Hrvat pa je Galić ispunjavao i taj uvjet. Vlada Federacije BiH ipak je prošle godine odbila potvrditi njegovo imenovanje pa Upravom policije kao obnašatelj dužnosti od tada rukovodi Ensad Koroman.

 

Za imenovanje Galića bili su samo ministri iz HDZ BiH, dok su ostali bili protiv. Galić sada tuži Vladu Federacije zbog činjenice da nije imenovan na dužnost direktora iako su za to bile ispunjene sve zakonske pretpostavke.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još