VIDEO/ Vrijeme da reaguju pravosudne institucije BiH i OHR

Zvizdić, Magazinović i Kojović: Zakonskim sredstvima zaustaviti antiustavne aktivnosti NSRS!

Front09.02.22, 18:44h

Zvizdić, Magazinović i Kojović: Zakonskim sredstvima zaustaviti antiustavne aktivnosti NSRS!
Po Kojovićevim riječima, prijedlog zakona o entitetskom VSTV-u predstavlja Dodikov pokušaj osnivanja svog pravosudnog sistema, što stvara odlične uslove za sve koji se žele baviti kriminalom

 

 

 

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić i predsjedavajući klubova poslanika SDPBiH i Naša stranka - Nezavisni blok Saša Magazinović i Predrag Kojović danas poručili da će svim zakonskim sredstvima zaustaviti antiustavne aktivnosti Narodne skupštine RS, te da je vrijeme da reaguju pravosudne institucije BiH i Ured visokog predstavnika.

 

Zvizdić je istakao da zakon o nepokretnoj imovini predstavlja kršenje odluke OHR-a o zabrani raspolaganja državnom imovinom i da je direktno uperen protiv odluka Ustavnog suda BiH.

 

- Državna imovina je u svakoj zemlji izraz njenog suvereniteta i samo Bosna i Hercegovina može biti titular te imovine - naglasio je Zvizdić.

 

Magazinović je naveo da je zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocid, koji je upućen u proceduru PSBiH, predložen s namjerom da ne bude usvojen kako bi poslužio kao alibi Miloradu Dodiku i politici koju predstavlja da nastave u svom naumu.

 

Podsjetio je da je po proglašenju "Inzkovog zakona" ponuđeno da se o njemu razgovara u PSBiH i da po potrebi bude dopunjen na šta nije bilo odgovora, a danas se pojavljuje "ova manipulacija Dodika koji se krije iza NSRS".

 

Po Kojovićevim riječima, prijedlog zakona o entitetskom VSTV-u predstavlja Dodikov pokušaj osnivanja svog pravosudnog sistema, što stvara odlične uslove za sve koji se žele baviti kriminalom.

 

Dodao je da isto važi i za entitetsku agenciju za lijekove jer se događa ogroman kriminal kada države kupuju lijekove sa esencijalnih listi.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!