'Vlada u minusu, od Vojske RS nema ništa'

Vukanović na sjednicu NSRS došao u maskirnoj košulji: 'Ja sam sebi kupio uniformu, pancir, šljem... a vi se kukavice povukle'

Front08.02.22, 12:43h

Vukanović na sjednicu NSRS došao u maskirnoj košulji: 'Ja sam sebi kupio uniformu, pancir, šljem... a vi se kukavice povukle'
Postoji li neki budžet u Ministarstvu, da mi refundirate ove nabavke koje sam izvršio ili bar da mi date neku zamjensku uniformu, upitao je Vukanović

 

 

Narodni poslanik i opozicioni političar Nebojša Vukanović na današnju sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) došao je u maskirnoj košulji. 

 

Postavio niz pitanja ostalim poslanicima.

 

- Znajući da nemamo robne rezerve, da je Vlada u minusu, ja sam kupio sebi uniformu, pancir, šljem, sistem za vezu... od Vojske RS nema ništa. Postoji li neki budžet u Ministarstvu, da mi refundirate ove nabavke koje sam izvršio ili bar da mi date neku zamjensku uniformu - upitao je Vukanović tvrdeći da je vlast u RS kapitulirala pred međunarodnom zajednicom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

 

Na njegova pitanja odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ističući da se ne smatra odgovorim, niti da ima namjeru da odgovara na pitanje o refundiranju nabavke uniforme.

 

- S obzirom na to da se narodni poslanik uvijek izjašnjava kao pacifista, ne znam zašto je uopšte nabavljao uniformu i pancir i šta je mislio da ide u neku borbu nepostojeću, ali dobro to je njegova stvar - kazao je Lukač.

 

Lukačev odgovor prokomentarisao je poslanik Vukanović obučen u uniformu predlažući da se “uvede odredba da prije nego što neki zakon predlože da prvo ide u kabinet SDA, Američku ambasadu, Njemačku, Britansku, pa i Luksemburga i da ako oni daju zeleno svjetlo da se onda oni izjašnjavaju”.

 

Vukanović je istakao kako je, znajući da u RS nema robnih rezervi kupio i sistem veze.

 

- U kojem je Dodik "general", "Orao pao" je Čubrilović, "Soko" je Čović, a "trezor" je Bakir, a bili su "škrip jedan, dva i tri". To je za ove vrhunske borce gospodina Mazalicu, Žunića i Tamindžiju. Sve sam vas bio memorisao, da smo spremni za vojske, kupio ašove, pancire šljemove i šta sad vi se kukavice povukle, kapitulirale. Pa istaknite bijelu zastavu ispred Vlade - rekao je Vukanović, prenosi Avaz.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još