Lider Naroda i pravde za FTV

Konaković: Trojka je trajna kategorija, jedina opcija za nas. NiP sa ovakvom SDA neće u koaliciju

Front08.02.22, 09:35h

Konaković: Trojka je trajna kategorija, jedina opcija za nas. NiP sa ovakvom SDA neće u koaliciju
Mi smo konzervativna, narodna stranka centra, okupljamo i lijeve i desne glasače, ali smo konzervativniji od naših kolega. U tren oka smo se dogovorili šta su naši prioriteti. U tren oka smo stavili razlike po strani, rekao je predsjednik NiP-a

 

 

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković gostovao je zajedno sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji.

 

Konaković je tom prilikom rekao da je politički pluralizam u BiH najrasprostranjeniji, najširi, najjači u prostorima u kojima su oni snažan politički faktor.

 

“Od početka Trojke slušamo da je u raspadu. Ja sam rekao jednu pravu definiciju – sad nas je manje nego na početku, mnogo smo jači i imamo mnogo više glasača nego što je Šestorka imala na početku. Trojka je model. Rekao sam da bih ja na njihovom mjestu otišao u Neum, ali mi nemamo zajedničke stavove po svim pitanjima, to je svima jasno. Ali je upravo to model o kojem večeras pričamo. Mi smo konzervativna, narodna stranka centra, okupljamo i lijeve i desne glasače, ali smo konzervativniji od naših kolega. U tren oka smo se dogovorili šta su naši prioriteti. U tren oka smo stavili razlike po strani, napisali program od 300 mjera, 29 principa, o nekim temama javno sukobljavali stavove, po pitanju Neuma mislimo drugačije, ali je Trojka trajna kategorija, može biti samo povećana nekim drugim strankama. Ovo je super što je Brane rekao. Ima onih koji najavljuju taj međuprostor koji koristi režimu i nemam nikakve dileme. Ja sam sa Kojovićem, Fortom i Nikšićem u stalnom kontaktu, poslije Neuma sam prvo njih nazvao da im prenesem dio impresija.”

 

“Trojka je za nas jedina opcija. Pojavila se opcija da smo mi koalicija sa SDA nakon Neuma jer imamo slične stavove po nekim pitanjima Izbornog zakona. Ja sam odmah u prvoj emisiji na kojoj sam gostovao apriori to odbio. Narod i pravda sa ovakvom SDA neće u koaliciju. Hoće li BH blok, hoće li Naša stranka, DF, SDP, ako to procjenjuju, široko im polje. Po mom mišljenju ne vidim političke razloge jer i mi ćemo na ove izbore, siguran sam, sa ozbiljnim programom, sa ozbiljnim ciljevima, sa rezultatima koje Sarajevo isporučuje i koji se mogu pipnuti, hoćemo to da prenesemo na cijelu Federaciju, državu BiH, Republiku Srpsku. Ne vidim ta pukotina uopšte da postoji osim što se stalno to nešto bocka izvana. Ima ljudi vjerovatno unutra koji bi voljeli, ali sumnjam da imaju potencijala”, zaključio je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još