Optužen za silovanje i nedozvoljene polne radnje

Sramna odbrana Mike Aleksića: Svaka od tih djevojaka imala je problem s ocem... Bolje su glumice u životu, nego u profesiji

Hronika02.02.22, 12:35h

Sramna odbrana Mike Aleksića: Svaka od tih djevojaka imala je problem s ocem... Bolje su glumice u životu, nego u profesiji
Sve imaju rastavljene roditelje, samo je jedna porodica stabilna. To kod Milene Radulović i Ive nemate, imate traumu, kazao je Aleksić

 

 

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik i učitelj u školi glume kome se sudi nakon što su ga bivše učenice optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, negirao je krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

 

Svoje izlaganje počeo je dugačkim uvodom.

 

„Uvažavam sve te ljude, ja sam onakav kakav jesam, bez kompromisa, ne pristajem da budem niko drugi. Propustio sam više šansi za umiranje, propustio sam šansu osam mjeseci u pritvoru, ali ovaj put mi je oprošteno, ne od svih, mediji su to očekivali i sugerisali. Ali popustio sam zbog Biljane i svog advokata Jakovljevića“, nastavio je uz više opomena sudije da skrati izlaganje, na šta se žalio njegov branilac Jakovljević, insistirajući da dopusti Aleksiću da kaže sve što ima.

 

"Priveden sam na saslušanje, a nije se dogodilo. Odvezli su me u pritvor na 48 sati i niko me ništa nije pitao. Sudija za prethodni postupak je odbila mom advokatu da podnese dokaze protiv mene, mediji su više bili upoznati od mene sa sadržajem optužnice", rekao je Aleksić. Kako je naveo, on lično krivi medije zbog toga što su ga "satanizovali".

 

O žrtvama je izjavio da je svaka od tih djevojaka imala problem sa ocem, niko ih nije pitao, ali one su nagovještavale.

 

"Sve imaju rastavljene roditelje, samo je jedna porodica stabilna. To kod Milene Radulović i Ive nemate, imate traumu", kazao je Aleksić i dodao: "Htjele su da se bave glumom, nisu uspjele. Neke misle da jesu. Bolje su glumice u životu nego u profesiji."

 

Hvatao se za termine poput autoriteta, pominjući sociologiju i naglašavajući da je optužnica konstruisana da mu se sudi za ličnost, a ne krivična djela. Aleksić se zatim obratio advokatu Borivoju Boroviću: "Vi ste moja inspiracija, vaša djeca su bila kod mene, sin najtalentovaniji. To je moj ožiljak pedagoški, što on nije uradio šta je sve mogao", rekao je Aleksić i dodao da ako mu je išta u životu važno, to je njegova žena, rađanje i "moć života".

 

Aleksić je optužnicu okarakterisao kao "šizofreno stanje".

 

Predložio je da priloži "fleš" sa spiskom objava na društvenim mrežama, u kojima je učestvovao najviše pokret Me too, ali i Jugoslav Tintor, davajući izjave za medije, koji su sve "histerično potpaljivali".

 

Negira, između ostalog, i da je bio nastavnik, već kaže da je reditelj, te da je to specifičan posao i način života.


Podsjetimo, prije više od godinu dana, 16. januara prošle godine, glumica Milena Radulović zajedno sa koleginicom Ivom Ilinčić izašla je u javnost i ispričala priče koje su polaznice Aleksićeve škole „Stvar srca“ preživjele. Ovaj slučaj je izazvao pravu buru u javnosti i izrodio more prijava za seksualno nasilje, kako u svijetu glume, tako i u brojnim drugim aspektima. Izlazak u javnost mladih glumica je ohrabrio i ostale žrtve da podnesu prijave i konačno stanu na put seksualnim nasilnicima. Pokret #NisiSama je samo jedna od stvari koje su se iznjedrile iz ovog slučaja.

 

Istragu protiv Aleksića obilježile su razne situacije. U pojedinim medijima bilo je pokušaja da se diskredituju iskazi oštećenih djevojaka na različite načine. Sa druge strane, supruga optuženog, profesorka Biljana Mašić Aleksić, muža je od samog početka pružala podršku. Takođe, branili su ga i pojedini glumci.

 

Njega su, prema optužnici, dvije djevojke optužile za silovanje 2012., 2013. i 2018. godine, a još pet učenica za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!